Πώς επιλέγουμε τον τύπο ανθρώπου που θα ερωτευθούμε;

πώς-επιλέγουμε-τον-τύπο-ανθρώπου-που-θ-371491

Σας έχει τύχει να βγαίνετε διαρκώς με τον ίδιο τύπο ανθρώπου ή όλες οι προηγούμενες σχέσεις σας να είχαν κοινά χαρακτηριστικά; Η αλήθεια είναι ότι κάθε άνθρωπος προσελκύεται από έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου και αυτό δεν αφορά μόνο στα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο δεν αποφασίζετε ακριβώς μόνοι σας, αφού ρόλο στην επιλογή του υποψήφιου συντρόφου παίζει η χημεία του εγκεφάλου. Τέσσερις ορμόνες είναι υπεύθυνες: η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη, η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα, οι οποίες σχετίζονται με 4 τύπους ανθρώπων.

Όσοι εκκρίνουν περισσότερη ντοπαμίνη, είναι πιο παρορμητικοί και παίρνουν περισσότερα ρίσκα, όσοι εκκρίνουν περισσότερα οιστρογόνα είναι πιο θετικοί και έχουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, εκείνοι που εκκρίνουν περισσότερη σεροτονίνη ενδιαφέρονται πιο πολύ για την «κοινότητα» και τους άλλους και όσοι εκκρίνουν περισσότερη τεστοστερόνη έχουν αρχηγικές τάσεις και είναι πιο αναλυτικοί. Έτσι είναι εμφανές ότι ένας τύπος ανθρώπου με αρχηγικές τάσεις θα ταίριαζε περισσότερο από κάποιον που είναι πιο θετικός και πιο «διαπραγματευτής».

Εκτός από τη χημεία, η έλξη που αισθανόμαστε για κάποιον άλλον, εξαρτάται και από την κάλυψη των συναισθηματικών μας αναγκών και προσδοκιών. Άλλοι παράγοντες είναι η οικειότητα και ο φόβος των αλλαγών.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook