Πώς έγραψαν τα Χανιωτάκια την πρώτη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων | Μαθητές μιλούν για την Νεοελληνική Γλώσσα | Photos

πώς-έγραψαν-τα-χανιωτάκια-την-πρώτη-μέ-699686

Χαμόγελα και αισιοδοξία γέμισαν τους Χανιώτες υποψηφίους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας με την οποία άνοιξε η αυλαία των φετινών πανελληνίων εξετάσεων. Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Στέλιο Ζερβάκη, η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα και στα 15 εξεταστικά κέντρα του νομού Χανίων.Αναμενόμενο το θέμα της έκθεσης

Μιλώντας στο zarpanews.gr μαθητές, εκτίμησαν πως έγραψαν καλά σε γενικές γραμμές, αφού τα θέματα δεν επιφύλασσαν εκπλήξεις.

Ο  Αλέξανδρος λέει: «Μου φάνηκαν αρκετά εύκολα εκτός από την έκθεση που ήταν μέτριας δυσκολίας» λέει ο Αλέξανδρος Ασλάν που θέλει να περάσει νηπιαγωγός στην Αθήνα και δηλώνει αισιόδοξος για τη συνέχεια των εξετάσεων.Νηπιαγωγός στην Αθήνα θέλει να σπουδάσει ο Αλέξανδρος

Ο Σταμάτης Ξεκουκουλωτάκης, θέλει να περάσει στη σχολή ναυτικών δοκίμων, βρήκε τα θέματα πολύ καλά και σχετικά εύκολα, τόσο την έκθεση όσο και τις ασκήσεις και πιστεύει ότι έκανε μια πολύ καλή αρχή.

«Δεν περιμέναμε να πέσει μόνη της η παιδεία, τα θέματα ήταν εύκολα προς μέτρια, το κείμενο δεν είχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία και η έκθεση ήταν κάτι που είχαμε διδαχθεί πολλές φορές» μας λέει η Μαριάνθη. Στόχος της είναι το τμήμα χημείας.  

Η Μαριάνθη βρήκε τα θέματα εύκολα προς μέτριαΑπό τη μεριά του ο Σταύρος Μιχαηλίδης σημειώνει: «Τα θέματα ήταν εύκολα. Η έκθεση είχε το θέμα παιδεία και εκπαίδευση, θεωρώ πως όποιος είχε διαβάσει θα έγραφε» Ο ίδιος θέλει να σπουδάσει τουριστικά ενώ θεωρεί πως θα μπορούσε να έχει γράψει και καλύτερα.

Ο Σταύρος θέλει να σπουδάσει τουριστικά

«Αγχώθηκα στην αρχή λόγω της πίεσης αλλά σε γενικές γραμμές μου φάνηκαν νορμάλ. Είμαι αισιόδοξος» λέει ο Αλέξανδρος Λίφο. Ο ίδιος θέλει να περάσει στη σχολή μηχανικών παραγωγής και διοίκησης  στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο Αλέξανδρος παρότι αγχώθηκε στην αρχή, είναι αισιόδοξος

Η Ελευθερία Περιβόλα δίνει πανελλήνιες για δεύτερη φορά, με στόχο την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Βρήκε τα θέματα εύκολα και σημειώνει πως το κείμενο ήθελε καλό διάβασμα για να το επεξεργαστεί κανείς.

Η Ελευθερία δίνει φέτος για δεύτερη χρονιά με στόχο την Κτηνιατρική Σχολή

Δημήτρης και Λόρενς. Θέλουν να περάσουν στο Οικονομικό του Ρεθύμνου

Ο Δημήτρης Καρτσωνάκης, βρήκε τα θέματα αρκετά βάτα και κατανοητά. Θα επιδιώξει την εισαγωγή του στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, όπως και ο φίλος του, Λόρενς Λέσιλ. «Οι ασκήσεις ήταν αρκετά εύκολες, έβαλαν και τα «Σωστά-Λάθος» που τα επιθυμούσαν οι μαθητές, η έκθεση ήταν αρκετά κατανοητή» σημειώνει ο δεύτερος.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook