Πότε πρέπει ο άντρας να πληρώνει το λογαριασμό στα ραντεβού;

πότε-πρέπει-ο-άντρας-να-πληρώνει-το-λογ-394038

Σύμφωνα με τις κοινωνικές επιταγές ο άντρας οφείλει να πληρώνει εκείνος τον λογαριασμό σε ένα ραντεβού.

Ή μήπως αυτό είναι ξεπερασμένο; Ή μήπως νομίζεις ότι είναι ξεπερασμένο και έχεις βγάλει τη φήμη του τσιγκούνη;

Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα του κεράσματος, πριν την κρίση, είχε λίγο- πολύ ξεχαστεί. Οι γυναίκες το παίζαμε πολύ δύναμη, εξουσία και ανεξαρτησία και δεν θέλαμε να μας κερνάνε και εσείς οι άντρες που είχατε φάει πολλές φορές τα μούτρα σας πηγαίνοντας να κεράσετε μια γυναίκα, είχατε πάψει να το προσπαθείτε καν. Με την κρίση, όμως, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Και για τις δυο πλευρές, φυσικά.

Και το κέρασμα ξαναβγήκε στο προσκήνιο.

Πότε προχωράς στο κέρασμα:

  • Ένας άντρας που σέβεται τον εαυτό του, θα πληρώσει σίγουρα στο πρώτο ραντεβού. Είναι μια αβρότητα που συνηθίζεται και δεν είναι και τόσο εγκληματική. Αν η κοπέλα κάνει τη κίνηση να συμμετέχει στον λογαριασμό, μη παρεξηγηθείς, αντίθετα εκτίμησε την.
  • Στα γενέθλια σου και σε άλλες σημαντικές επετείους. Όταν γιορτάζουμε συνηθίζουμε να κερνάμε τα αγαπημένα πρόσωπα. Εξάλλου, χωρίς την αφορμή της δικής σου επετείους ίσως και να μην βγαίνατε έξω.
  • Αν της έχεις προτείνει εσύ να πάτε κάπου συγκεκριμένα. Για παράδειγμα αν θέλεις να σε συνοδεύσει σε μια συναυλία, ή σε ένα θέατρο. Τότε, καλό είναι να πληρώσεις εσύ τα εισιτήρια.
  • Τέλος, αν πάτε μαζί σε ένα πάρτι φίλου σου ή σε κάποια άλλη κοινωνική εκδήλωση δικού σου ανθρώπου, καλό είναι να καλύψεις εσύ το δώρο.

Πότε δε πρέπει να πληρώσεις:

  • Όταν το παίζει αγριάδα και θέλει ντε και καλά να πληρώσει εκείνη. Πιθανόν να ανήκει στις παλιακές και σκληροπυρηνικές φεμινίστριες που δεν μπορούν να φανταστούν κανέναν να αναλαμβάνει τα έξοδα της.
  • Όταν σε καλεί εκείνη να κεράσει για κάποιο δικό της γεγονός ή για τα γενέθλια της. Φυσικά, δε πας με άδεια χέρια και ούτε νιώθεις ότι το δώρο σου είναι το αντίτιμο του κεράσματος της.
  • Επίσης, δε πρέπει να πληρώσεις στο έκτο ραντεβού όταν εκείνη στα προηγούμενα πέντε δεν έχει βάλει το χέρι στη τσέπη. Και αυτό γιατί είναι γαϊδάρα και με έναν τρόπο πρέπει να εισπράξει το μήνυμα ότι οι άντρες δεν είναι ATM.

Πέρα από τους γενικούς «κανόνες» μιας σχέσης που βρίσκεται, μάλιστα, στην αρχή της, θέλω να σου πω πως οι γυναίκες αρέσκονται να πληρώνει ο άντρας και ας λένε το αντίθετο. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις το «κοροϊδάκι της δεσποινίδος» και να πληρώνεις εσύ πάντα τη νύφη.

Αν παρατηρήσεις, ότι μια γυναίκα δε κάνει ποτέ κίνηση να βγάλει το πορτοφόλι της, ενώ συνεχώς σου προτείνει να βγείτε έξω, καλύτερα να απομακρυνθείς με ελαφρά πηδηματάκια και να μη φοβάσαι ότι θα σε χαρακτηρίσει τσιγκούνη.

Η κοπέλα προφανώς ψάχνει για σπόνσορα και όχι για άντρα.

Επίσης, μη ντρέπεσαι αν δεν έχεις λεφτά για να κεράσεις. Στη σημερινή εποχή που το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων είναι άνεργοι ή κακοπληρωμένοι, τα κεράσματα δεν είναι καθόλου απαραίτητα. Αν δε, η κοπέλα σου, δε μπορεί να σου συμπαρασταθεί στην οικονομική δυσκολία σου, πίστεψε με, δεν αξίζει να είστε μαζί. Το ίδιο, φυσικά, οφείλεις να της συμπαρασταθείς και εσύ αν έχει χάσει τη δουλειά της ή περνάει κάποια οικονομικά προβλήματα. Τότε, και θα την κεράσεις και δε θα της προτείνεις ακριβά restaurant ή bars που θα την φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Τέλος, θα ήθελα να σου πω, πως αν συνηθίζεις να κερνάς πάντα εσύ, γιατί φοβάσαι πως αν κάνεις διαφορετικά θα σε αφήσει το κορίτσι σου για κάποιον άλλον με πιο γεμάτο πορτοφόλι, καλό είναι να το πάρεις αλλιώς, να κάνεις ασκήσεις αυτοπεποίθησης, να σταματήσεις να πληρώνεις τη νύφη και να καταλάβεις πως μια καμιά σχέση δε πρέπει να στηρίζεται στα χρήματα. Εκτός, αν για σχέση θεωρείς κάποια εμπορική συναλλαγή.

kalikatzaros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook