Πότε ξεκινάνε οι Εξετάσεις Γυμνασίων και Λυκείων | Τι θα ισχύσει με την Τράπεζα Θεμάτων

πότε-ξεκινάνε-οι-εξετάσεις-γυμνασίων-143542

exetaseisΌλα είναι έτοιμα για τις φετινές ενδοσχολικές εξετάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 29 Μαΐου σε Γυμνάσια και Λύκεια. Όπως γίνεται συνήθως οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης θα πραγματοποιηθούν και φέτος τις ημέρες στις οποίες οι μαθητές της Γ’ τάξης δεν θα εξετάζονται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή. Το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γυμνασίων, αφού πολλοί από τους καθηγητές των Γυμνασίων εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών ως επιτηρητές.

Η φετινή χρονιά διαφέρει από τις προηγούμενες καθώς θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων. Μάλιστα εκπαιδευτικοί μας πληροφόρησαν ότι ζητήθηκε και από καθηγητές γυμνασίων εφόσον το επιθυμούν να θέσουν θέματα γεγονός που αποδεικνύει την αγωνία του Υπουργείου Παιδείας για τη συγκέντρωση ενός αξιόλογου αριθμού θεμάτων.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» η Τράπεζα Θεμάτων θα είναι έτοιμη μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις, ενώ θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Αρβανιτόπουλος θα είναι προσβάσιμη από όλους.

Η Τράπεζα θεμάτων δεν θα αφορά το σύνολο των μαθητών της Α’ Λυκείου καθώς και των μαθημάτων καθώς σε τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας εξαιρούνται κάποια μαθήματα καθώς και σχολεία.

Ειδικότερα τα μαθήματα όπου όλα τα θέματα θα τεθούν από τους οικείους διδάσκοντες είναι τα ακόλουθα:

1. Εφαρμογές Πληροφορικής

2. Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων

3. Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός

4. Καλλιτεχνικ​ή ​Παιδεία

5. Όλα τα μουσικά μαθήματα των Μουσικών Σχολείων

6. Όλα τα μαθήματα των Καλλιτεχνικών Σχολείων

Επίσης η «Τράπεζα Θεμάτων» κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα εφαρμοστεί για τους μαθητές των Εκκλησιαστικών Λυκείων, των Λυκείων Ειδικής Αγωγής καθώς και για τους μαθητές που φοιτούν σε λύκεια Μειονοτικών Σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων και σε ελληνικά λύκεια του εξωτερικού.

Η εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων» δύναται να επεκτείνεται και στα πιο πάνω σχολεία με σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας, έπειτα από εισήγηση του ΙΕΠ και γνώμη του συντονιστή Μειονοτικών Σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων ή του αρμόδιου Συντονιστή σχολείων του εξωτερικού. Θέματα εφαρμογής της «Τράπεζας Θεμάτων στα ΓΕΛ καθώς και στα ΕΠΑΛ μπορούν να ρυθμίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας ύστερα από εισήγηση του ΙΕΠ.

Επίσης η «Τράπεζα Θεμάτων» δεν θα εφαρμοστεί στους μαθητές των Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων.

Πηγή: newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook