Πόσο ελκυστικό είναι τελικά το ανδρικό μούσι;

πόσο-ελκυστικό-είναι-τελικά-το-ανδρικ-140175

mousi1Είναι ένα ερώτημα που παραδόξως προβλημάτισε τους επιστήμονες. Πρόκειται για μια μόδα που κατά καιρούς έρχεται και φεύγει, πώς εξηγείται όμως η απήχηση που έχει στο γυναικείο φύλο;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UNSW της Αυστραλίας υποστηρίζουν πως το μούσι έχει αρχίσει σιγά σιγά να ξεπερνιέται ενώ δηλώνουν ωστόσο πως όσο πιο σπάνιο είναι τόσο πιο σέξι θεωρείται.

Η ερευνητική ομάδα ζήτησε από 1.500 γυναίκες να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες ανδρών με μούσι, χωρίς μούσι και με γένια. Οι φωτογραφίες ήταν 36 σε αριθμό και παρουσίαζαν 12 διαφορετικούς άνδρες στα τρία διαφορετικά στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας.

Οι περισσότερες γυναίκες φάνηκε να προτιμούν τους φρεσκοξυρισμένους άνδρες όταν τους έδειξαν συνεχόμενα μερικές φωτογραφίες ανδρών με μούσι.

Οι ερευνητές όμως παρατήρησαν και το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή οι γυναίκες θεώρησαν πιο ελκυστικό έναν άνδρα με μούσι όταν τους έδειξαν συνεχόμενα πολλές φωτογραφίες φρεσκοξυρισμένων ανδρών.

Ο επικεφαλής της μελέτης Ρόμπερτ Μπρουκς πιστεύει ότι οι παραπάνω διαπιστώσεις οφείλονται στο φαινόμενο της «σεξουαλικής επιλογής βάσει αρνητικής συχνότητας».

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι επιλέγουμε έναν ερωτικό σύντροφο που ξεχωρίζει από το πλήθος.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Biology Letters υποδεικνύει ότι η μόδα που επιβάλλει τη γενειάδα ως απαραίτητο «αξεσουάρ» των ανδρών πρόκειται σύντομα να σταματήσει να είναι ελκυστική για τις γυναίκες καθώς εξαπλώνεται με ταχύτατο ρυθμό.

Πηγή: metrogreece.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook