Πόσο αξίζει μια ανθρώπινη ζωή; Η απόλυτη απαξίωση της Περιφέρειας Κρήτης για τον άνθρωπο που σκοτώθηκε από κλαδί δέντρου στα Χανιά | Photos

πόσο-αξίζει-μια-ανθρώπινη-ζωή-η-απόλυτ-687030

Έχασαν τον άνθρωπό τους τον Μάρτιο του 2016 όταν ένα μεγάλο κλαδί προσγειώθηκε πάνω στο αυτοκίνητό του την ώρα που οδηγούσε στην Λεωφόρο Σούδας στα Χανιά, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Δύο και πλέον χρόνια μετά, παρακολουθούν Δήμο Χανίων και Περιφέρεια Κρήτης να πετούν «μπαλάκι» τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, με την δεύτερη να καθυστερεί προκλητικά την δικαστική διαδικασία, αφού δεν έχει μπει καν στον κόπο να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα!

Ο λόγος για την οικογένεια του 58χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Κωστάκη, η υπόθεση για τον θάνατο του οποίου αναβλήθηκε χθες για δεύτερη φορά από το διοικητικό δικαστήριο στα Χανιά, καθώς έλειπαν τα έγγραφα αυτά. Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, πρόκειται για μια εργασία λίγων λεπτών, η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει υπηρεσιακά, από το τμήμα περιβάλλοντος, ανάπτυξης και υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης, όπως έγινε από το αντίστοιχο τμήμα του δήμου Χανίων.

Όπως εξηγεί η ίδια στο zarpanews.gr το Δικαστήριο, δεχόμενο το αίτημα των συγγενών όρισε την αρχική δικάσιμο εξαιρετικά σύντομα, δηλαδή τον περασμένο Μάρτιο. Παρόλα αυτά, η Περιφέρεια παρέλειψε ν’ ασχοληθεί με μία αμιγώς διεκπεραιωτική ενέργεια που απαιτούσε απασχόληση 20-30 λεπτών, παρατείνοντας το βασανιστήριο της οικογένειας.

Η υπόθεση -που πήρε αναβολή για τον ερχόμενο Ιούνιο- αφορά την αγωγή των συγγενών του Κωστάκη, με την οποία ζητούν αποζημίωση για αποκατάσταση ψυχικής οδύνης.Το Δικαστήριο καλείται να κρίνει ποια υπηρεσία αμέλησε το κλάδεμα των ευκαλύπτων στην λεωφόρο Σούδας αφού ακόμα και τώρα, δύο χρόνια μετά, δεν είναι σαφές το σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα!

Την ίδια ώρα η κόρη και η χήρα του αδικοχαμένου επιχειρηματία, έχουν την ζωή τους σε «εκκρεμότητα» περιμένοντας απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος. «Είμαστε πλέον σε απόγνωση. Ζητάμε να μάθουμε ποιος φταίει που δεν είχαν γίνει τα κλαδέματα και μας απαξιώνουν» λέει στο zarpanews.gr η ίδια, μεταφέροντας την αγανάκτηση της οικογένειας: «Μιλάμε για ανθρώπινη ζωή που χάθηκε. Οπουδήποτε στο εξωτερικό κι αν συνέβαινε αυτό, το θέμα θα είχε ήδη κλείσει» συμπληρώνει.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για τον ερχόμενο Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η ποινική δίκη, στην οποία αναμένεται να καθίσουν «στο σκαμνί», ο τότε αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Χανίων και η προϊσταμένη του εν λόγω τμήματος της Περιφέρειας Κρήτης.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τα γεγονότα εκείνης της ημέρας

zarpanews.gr

4 thoughts on “Πόσο αξίζει μια ανθρώπινη ζωή; Η απόλυτη απαξίωση της Περιφέρειας Κρήτης για τον άνθρωπο που σκοτώθηκε από κλαδί δέντρου στα Χανιά | Photos

  1. απο τον πρωτο εως τον τελευταιο, τρωνε τα χρηματα του πολιτη και ευθυνη καμια. Καμια δουλεια δεν ολοκληρωνεται, κανενας δεν τιμωρειται. Τους λυπαμαι εναν προς εναν, ακομη και τους παραπληροφορημενους τουριστες που ερχονται και αφηνουν τα λεφτα τους σε μια μαυρη τρυπα που δεν δινει δεκαρα για τους ανθρωπους της. Ουτε καν να ελπιζει κανεις. Συλληπητηρια στην οικογενεια και κουραγιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook