Πόσες φυτικές ίνες πρέπει να τρώτε για να χάσετε βάρος

πόσες-φυτικές-ίνες-πρέπει-να-τρώτε-για-479501

Οι φυτικές ίνες είναι ένα από τα βασικά συστατικά για την απώλεια βάρους και δυστυχώς δεν παίρνουμε αρκετές. Και όχι μόνο δεν καταναλώνουμε την ποσότητα που μας αναλογεί, αλλά δεν τις τρώμε με το σωστό τρόπο.

Πόσες φυτικές ίνες πρέπει να καταναλώνουμε;

Συγκεκριμένα ένας υγιής άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει 20 με 30 γραμμάρια ίνες την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί με 7 μήλα ή 12 φλιτζάνια μπρόκολο. Για να πάρετε μια επαρκή ποσότητα των φυτικών ινών πρέπει να καταναλώνετε ολόκληρα τρόφιμα και όχι συμπληρώματα, γιατί μόνο έτσι νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες και μπορείτε να χάσετε κιλά. Όσο πιο πλήρεις νιώθετε μετά την κατανάλωση φυτικών ινών, έχετε λιγότερες πιθανότητες να τσιμπολογήσετε.

Αντί λοιπόν να μετράτε τις θερμίδες και να αγχώνεστε για τα κιλά, μπορείτε απλά να εντάξετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά. Όλα τα γεύματα σας πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 8 γραμμάρια φυτικών ινών, ώστε να φτάσετε το στόχο των 30 γραμμαρίων την ημέρα. Επιλέξτε σνακ πλούσιε σε ίνες, όπως ένα μήλο ή μια μπάρα δημητριακών. Προσέξετε όμως μην το παρακάνε, γιατί η απότομη αύξηση μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και κοιλιακό άλγος. Αν πάσχετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου αυξήστε την πρόληψη φυτικών ινών σταδιακά, προσθέτοντας κάθε φορά 5 μ ε 10 γραμμάρια επιπλέον την εβδομάδα.

Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να βοηθάνε στην απώλεια κιλών επειδή καταλήγουν στο έντερο χωρίς να έχει προηγηθεί πέψη και μόλις εντοπίσουν νερό φουσκώνουν, με αποτέλεσμα να προκαλούν το αίσθημα κορεσμού. Μια ακόμα ιδιότητα τους είναι ότι καθυστερούν την πέψη και την απορρόφηση των υδατανθράκων, ρυθμίζοντας έτσι τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μειώνοντας την επιθυμία για γλυκά και λιπαρά φαγητά.

Συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή πλιγούρι βρώμης, κινόα, κριθάρι, ρεβίθια, σπόρους κία και ολόκληρα φρούτα με τη φλούδα τους, όπως και ωμά λαχανικά. Και πάνω από όλα να θυμάστε ότι οι φυτικές ίνες είναι ο σύμμαχος σας στην απώλεια κιλών.

Πηγή: jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook