Πόσα ξοδεύουν οι τουρίστες στην Ελλάδα | Ποιοι είναι οι πιο ανοιχτοχέρηδες και οι πιο «σφιχτοί»

πόσα-ξοδεύουν-οι-τουρίστες-στην-ελλάδ-88540

touristesΡώσοι, Αμερικάνοι και Γάλλοι ψήφισαν φέτος Ελλάδα και περισσότεροι από πέρυσι επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο ελληνικό προορισμό. Αντίθετα Γερμανοί και Άγγλοι δεν έδειξαν την ίδια προθυμία, με αποτέλεσμα, τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, να επισκεφτούν λιγότεροι τη χώρα για τις θερινές τους διακοπές.

Αυτοί που ξοδεύουν περισσότερο από όλους είναι οι Ρώσοι, αφού κατά μέσο ο όρος ο καθένας άφησε στη χώρα μας 1.038 ευρώ, ενώ τα λιγότερα άφησαν οι Γάλλοι με μέσο όρο 688 ευρώ ο κάθε επισκέπτης.

ROSOI1Παρά το γεγονός ότι ήρθαν τον Ιούνιο λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες, εντούτοις στο σύνολο η Γερμανία παραμένει μία ισχυρή δύναμη στον ελληνικό τουρισμό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Στη συνολική δαπάνη οι Ρώσοι πέρασαν για πρώτη φορά στην κορυφή.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, τον Ιούνιο επισκέφτηκαν την Ελλάδα 2,3 εκατ. τουρίστες, με τη συνολική δαπάνη τους να αγγίζει το 1,6 δισ. ευρώ. Η μέση δαπάνη για κάθε τουρίστα διαμορφώθηκε στα 675 ευρώ.

ROSOI2Εισπράξεις

Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην αύξηση των αφίξεων κατά 16,1% και παράλληλα στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 3,9%.

Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013 παρουσίασε πλεόνασμα 2,483 δισ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 579 εκατ. ευρώ (ή κατά 30,4%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 503 εκατ. ευρώ ή 17,8% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2012, καθώς και στη μείωση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 76 εκατ. ευρώ ή 8,3%.

H αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην αύξηση των αφίξεων κατά 12,3% και ταυτόχρονα στην αύξηση της μέσης ανά ταξίδι δαπάνης κατά 4,9%.

Πηγή: imerisia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook