Πόσα Κρητικόπουλα εμβολιάστηκαν για την ιλαρά | Τι δείχνουν τα στοιχεία

πόσα-κρητικόπουλα-εμβολιάστηκαν-για-612703

Ξεπερνά το 94% το ποσοστό των παιδιών στην Κρήτη που έχουν εμβολιαστεί για την ιλαρά όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία του προγράμματος καταγραφής της εμβολιαστικής κατάστασης του παιδικού πληθυσμού που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης ΥΠΕ Κρήτης  και της Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε παιδιά του δημοτικού σε όλο το νησί .

Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικοί φορείς με τη συνεργασία και των γονέων έλαβαν μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης έξαρσης κρουσμάτων ιλαράς προχωρώντας στην καταγραφή της εμβολιαστικής κατάστασης του παιδικού πληθυσμού, με στόχο να εντοπιστούν τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα  σε μια προσπάθεια να περιοριστούν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα γίνεται τα ενδεχόμενα κρούσματα της συγκεκριμένης  ασθένειας.

Σύμφωνα με τον Γιατρό Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Λουμπούνη τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιοι φορείς και που αφορούν 7.000-8.000 παιδιά από τα 35.000 παιδιά που συμμετέχουν στην καταγραφή  σε όλες τις τάξεις του δημοτικού δείχνουν  ότι η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών στην Κρήτη βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα ξεπερνά το 94%.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κ. Λουμπούνης  διατηρείται στα ίδια επίπεδα με το πρόγραμμα καταγραφής των εμβολίων που είχε γίνει σε παιδιά δημοτικού στην Κρήτη το 2015 και το 2016 .

«Σκοπός μας από τη μία είναι να ελέγξουμε άμεσα για την ιλαρά και να προτείνουμε  συμπληρωματικό εμβολιασμό όπου χρειάζεται και από την άλλη να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων με την εμβολιαστική κατάσταση όλων των παιδιών  του νησιού μας που θα προσπαθήσουμε να ανανεώνεται κάθε χρόνο με νεοεισερχόμενα παιδιά  της Α’ δημοτικού ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα με  τυχόν εξάρσεις νοσημάτων στο μέλλον» αναφέρει ο κ. Λουμπούνης .

«Ψάχνουμε τα 3.000 παιδιά που στατιστικά αναμένεται να είναι ατελώς η καθόλου εμβολιασμένα για την ιλαρά και γι αυτό γίνεται η καταγραφή» αναφέρει ο κ. Λουμπούνης.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook