Πόρνες και οργανώσεις… «μαλώνουν» για το Pretty Woman!

πόρνες-και-οργανώσεις-μαλώνουν-γι-232221

prettywoman_kissthemgoosbye_2817029Το hashtag #facesofprostitution κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο όπου πόρνες δείχνουν το… αληθινό πρόσωπο της πορνείας, με αφορμή την επανέκδοση της ταινίας Pretty Woman.

Στην πρώτη σκηνή της ταινίας Pretty Woman, η Julia Roberts, φεύγει από το παράθυρο του υπνοδωματίου της για να αποφύγει την σπιτονοικοκυρά της. Ο λόγος; Δεν έχει το ενοίκιο του σπιτιού γιατί η συγκάτοικος της είναι χρήστης ναρκωτικών και το έχει χρησιμοποιήσει για να πάρει την δόση της. Από την άλλη, η “ντροπαλή” και “καθαρή” πόρνη Julia, ερωτεύεται τον επιχειρηματία και συναισθηματικά ασταθή Richard Gere. Εικοσιπέντε χρόνια έχουν περάσει από την ρομαντική κομεντί με την Αμερικανίδα ηθοποιό.

Με την ευκαιρία της επετείου της ταινίας, η οργάνωση κατά του human trafficking Exodus Cry, αφιέρωσε ένα άρθρο όπου κατηγορεί την ταινία γιατί εξωραΐζει την πορνεία. Μάλιστα η συγγραφέας του άρθρου η δηλώνει οτι «γνώρισα γυναίκες στα σπίτια προστασίας που έχουμε οι οποίες μας είπαν ότι η ταινία της έκανε να δουν πιο θετικά την πορνεία και να αποφασίσουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα».

Το άρθρο μάλιστα καταγράφει την μαρτυρία πόρνης που λέει οτι ενώ πίστευε οτι θα έχει μια ζωή όπως αυτή της ταινίας, «αντιθέτως με έχουν κρατήσει όμηρο με όπλο στον κρόταφο, με έχουν βιάσει, με έχουν κλέψει, με έχουν στραγγαλίσει, με έχουν χτυπήσει.. και όλοι αυτοί ήταν πελάτες μου».

Αντιθέτως όμως οι ίδιες οι πόρνες αντέδρασαν σε αυτό, λέγοντας πως ο περισσότερος κόσμος τις στιγματίζει ως πρεζάκια και πως όλοι λένε πως είναι δυστυχισμένες και κακοποιημένες.

Πρώτη ξεκίνησε η Αυστραλέζα πόρνη Tilly Lawless η οποία ανέβασε φωτογραφίες της με το Hashtag #truefacesofprostitution (το αληθινό πρόσωπο της πορνείας) λέγοντας ότι  «δεν γίνεται να κάνουμε γενικεύσεις. Δεν είμαστε όλες χρήστες ναρκωτικών, δεν είμαστε όλες θύματα trafficking, είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές ιστορίες». Πολλές ήταν οι γυναίκες που την ακολούθησαν.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook