Πόλος έλξης ο θρόνος του Μίνωα | Ουρές κάνουν οι τουρίστες στην Κνωσό | Photos

πόλος-έλξης-ο-θρόνος-του-μίνωα-ουρές-κ-149724

knosos5Αρχές Ιουνίου και άρχισε για τα καλά η προσέλευση επισκεπτών από την υπόλοιπη Κρήτη,την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο στο ιστορικό ανάκτορο της Κνωσού, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα 33 μνημεία της Ελλάδας όπου αναμένεται να υπάρξει τεράστια αύξηση επισκεψιμότητας κατά 56,56%.

knosos1Ο αρχαιολογικός χώρος του Ηρακλείου καθηλώνει χιλιάδες άτομα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, τις αίθουσες του ανακτόρου, τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούσαν και μαγικά ταξιδεύουν τους παρόντες στο παρελθόν, χρόνια πριν την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού.

knosos2Ο πρώτος οικισμός στην Κνωσό χρονολογείται γύρω στο 7.000π.Χ., στη Νεολιθική Εποχή. Η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη του οικισμού οδήγησε κατά τα τέλη της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. στην ανέγερση του μεγαλοπρεπούς ανακτόρου της Κνωσού. Η Κνωσός αποτέλεσε έδρα του μυθικού βασιλιά Μίνωα και το κυριότερο κέντρο εξουσίας στην Κρήτη.

knosos3Το Πρώτο αυτό Aνάκτορο καταστρέφεται κατά το 1.700 π.Χ. περίπου, αλλά ξανακτίζεται για να καταστραφεί οριστικά πια από φωτιά το 1350 πΧ. Έκτοτε ο χώρος του ανακτόρου μετατρέπεται σε ιερό άλσος της Ρέας, αλλά δεν ξανακατοικείται.
knosos4Το ανάκτορο της Κνωσού αποτελεί το μνημειακό σύμβολο του μινωικού πολιτισμού σε ότι αφορά την κατασκευή, χρήση πολυτελών υλικών, αρχιτεκτονικού σχεδίου, προηγμένων τεχνικών δόμησης και το εντυπωσιακό μέγεθος του.

knosos6

 

knosos7

Πηγή: irakliolive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook