Πως να αποφύγετε τον χωρισμό κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών

πως-να-αποφύγετε-τον-χωρισμό-κατά-τη-δι-57473

Το Πάσχα πλησιάζει και οι περισσότεροι σκέπτονται ήδη την μίνι-απόδρασή τους, και αν είναι τυχεροί με το αγαπημένο τους πρόσωπο.

romantiko-zevgar

 

Αλλά και οι διακοπές κρύβουν μερικές παγίδες και μπορούν να σας χαλάσουν τα σχέδια. Μικρό-παρεξηγήσεις μπορούν να δώσουν το έναυσμα για να ξεσπάσει ένας μεγάλος καβγάς, ξεχνώντας τις μέρες συγχώρεσης, κατάνυξης και αγάπης.

Είναι πολύ πιθανό να έχετε πάρει μαζί σας όλη την ένταση και την πίεση της καθημερινότητας. Τις περισσότερες φορές ξεκινά κανείς το ταξίδι του μεγάλες προσδοκίες και στο τέλος απογοητεύεται. Τι συμβαίνει; Τα πράγματα είναι απλά. Την ώρα που είστε στο γραφείο και μετράτε τις μέρες που σας χωρίζουν από την ελευθερία να σκέφτεστε ρομαντικούς περιπάτους στις ακρογιαλιές, δείπνο και ποτό υπό το φως των κεριών.

Ο σύντροφός σας να είναι ρομαντικός, διαχυτικός, τρυφερός μαζί σας. Όλα αυτά είναι πολύ όμορφα και φυσικά ευπρόσδεκτα, αλλά μήπως δεν σχεδιάζονται; Το πιο συνηθισμένο σενάριο είναι, ο σύντροφός σας να είναι κουρασμένος, να θέλει να χαλαρώσει και να κοιμηθεί αντί να τρέχει στις ακρογιαλιές. Εσείς από την άλλη να έχετε παγιδευτεί στη φαντασίωση σας, με αποτέλεσμα είστε απόμακρες, συγκρατημένες και να περιμένετε τον καημένο στη γωνία.

Η ερώτηση «Τι έχεις»; μπορεί να πυροδοτήσει την κατάσταση. Συγνώμη, ήρθαμε διακοπές για να κοιμάσαι; Καλύτερα, να μέναμε στο σπίτι από το να έρθουμε εδώ για να κάνουμε μια από τα ίδια και πάει λέγοντας. Εκείνος να σας κοιτά με απορία και εσείς να ωρύεστε μπροστά του.

Αλήθεια, υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο; Δείτε λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ξεκινήστε χαρούμενες αφήνοντας απ’ έξω όλα αυτά που σας πρεσάρουν και σας στεναχωρούν. Σκεφτείτε πώς και οι δύο έχετε ανάγκη από ξεκούραση, διασκέδαση, να ανανεωθείτε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέζει ο ένας τον άλλον γιατί έτσι δεν θα περάσει κανένας σας καλά και το πιθανότερο να γυρίσετε με περισσότερα νεύρα από ότι φύγατε. Γι’ αυτό ψυχραιμία.

Αν ο φίλος σας νιώθει την ανάγκη να ξεκουραστεί, ενώ εσείς θέλετε να πάτε βόλτα στα μαγαζιά και να περιηγηθείτε στα σοκάκια μπορείτε να βρείτε μια λύση που να ικανοποιεί και τους δύο. Για παράδειγμα, εκείνος μπορεί να γυρίσει στο δωμάτιο να κοιμηθεί ενώ εσείς θα κάνετε μια βόλτα. Δώστε ραντεβού σε μια ώρα στη παραλία ή σε ένα καφέ. Πριν σκεφτείτε μαζί έχουμε πάει διακοπές, όχι μόνες σας, δείτε τι κερδίζετε:

Χρόνο με τον εαυτό σας. Η πλειοψηφία των ανδρών αγανακτούν και δεν θέλουν καθόλου να τριγυρνούν στα μαγαζάκια χαζεύοντας. Το θεωρούν χάσιμο χρόνου. Από την άλλη, είναι πολύ όμορφο που και που να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας, σας χαλαρώνει και ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας. Περπατήστε, παρατηρήστε τον κόσμο, σκεφτείτε διάφορα πράγματα.

Σας βοηθά να ανανεωθείτε ως ζευγάρι. Ο σύντροφός σας θα ξυπνήσει και θα θέλει να έρθει να σας συναντήσει, να πάτε βόλτα, για φαγητό και να κάνετε πράγματα μαζί.

Αν πάλι δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα πιο σοβαρό τότε θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Είναι μια ευκαιρία που είστε μακριά από το σπίτι ή γενικότερα το οικείο περιβάλλον σας , να μιλήσετε με ανοιχτά χαρτιά. Προσπαθήστε να ακούσετε πολύ προσεκτικά τι έχει να σας πει. Εκφράστε τα παράπονα σας ή ότι σας απασχολεί. Προσοχή, επικεντρωθείτε στις συμπεριφορές και όχι σε χαρακτηρισμούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook