Πως δρούσαν οι ληστές που χτύπησαν το ταχυδρομείο στα Χανιά

πως-δρούσαν-οι-ληστές-που-χτύπησαν-το-τ-590751

Η δικογραφία της ασφάλειας δυτικής Αττικής, δίνει νέα στοιχεία για την δράση της συμμορίας των ληστών fast and furious που είχαν χτυπήσει και το ταχυδρομείο στα Χανιά. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ευθύνονται για επιπλέον των 200 ληστείες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος δράσης. Επικοινωνούσαν μόνο δια ζωσης και ποτέ μέσω τηλεφώνου. Ο 32χρονος, τέταρτο μέλος της σπείρας, είχε στρατολογηθεί -όπως άλλωστε είναι γνωστό «λόγω της ικανότητάς του στη γρήγορη οδήγηση μοτ/των, καθόσον τυγχάνει επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας, πρωταθλητής με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες».

Αίσθηση προκαλούν επίσης δύο παράμμετροι. Η πρώτη, το πλούσιο ποινικό παρελθόν τους και η δεύτερη τα πλούσια περιουσιακά στοιχεία δραστών και κλεπταποδόχων.

Διαβάστε αναλυτικά τη δικογραφία

Η Υπηρεσία μας διεξήγαγε πολύμηνη έρευνα ευρείας κλίμακας, με τη συνεργασία της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πειραιά και της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πύργου, από την οποία αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δρούσαν σε πανελλαδικό επίπεδο και συγκεκριμένα στις περιοχές: Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Βορειανατολικής Αττικής, Νοτιανατολικής Αττικής, Αθηνών, Χανίων Κρήτης, Πύργου Ηλείας, όπου και διέπρατταν ληστείες σε ΕΛΤΑ, Σούπερ-Μάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, πρατήρια υγρών καυσίμων, τουριστικά γραφεία, ζαχαροπλαστεία και άλλες εταιρείες, από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε:

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τηρούσαν πιστά συνωμοτικούς κανόνες και κώδικες στις μεταξύ τους επικοινωνίες, ενώ χρησιμοποιούσαν διάφορες τεχνικές για να καλύπτουν τα ίχνη τους. Για τη συνεννόηση, τη λήψη οδηγιών και την κατανομή των ρόλων, με βάση τις επιχειρησιακές ιδιαιτερότητες της κάθε επίθεσης, δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλεφώνα ή διαδίκτυο, αλλά κανόνιζαν ραντεβού σε προκαθορισμένα σημεία και πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να σχεδιάζουν την επίθεση στο στόχο τους, αλλά και να μην κινούν τις υποψίες στις διωκτικές αρχές.

Η εγκληματική αυτή ομάδα λειτουργούσε με συγκεκριμένη δομή:

–    Τα δυο αρχηγικά μέλη (συλληφθέντες [1] και [2]), λόγω της εμπειρίας που απέκτησαν από το ποινικό τους παρελθόν, λειτουργούσαν ως επιχειρησιακοί συντονιστές, επιλέγοντας α) τους στόχους, β) τους τρόπους, γ) τους χρόνους της ένοπλης επίθεσης και τέλος δ) τα δρομολόγια διαφυγής,

–    Ένας (1) εκ των δραστών, ένεκα της επαγγελματικής του ιδιότητας στην εμπορία μοτ/των και τις γνώσεις στην κλοπή οχημάτων (συλληφθείς [3]), παρείχε τις μοτ/τες και την τεχνογνωσία για πλαστογράφηση πινακίδων, αλλά παράλληλα συμμετείχε σε ληστείες,

–    Ο τέταρτος (4ος ) των συλληφθέντων Π……  Χ…., είχε στρατολογηθεί λόγω της ικανότητάς του στη γρήγορη οδήγηση μοτ/των, καθόσον τυγχάνει επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας, πρωταθλητής με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες

Τα μέλη διέπονταν από ισχυρούς δεσμούς ή διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, ακόμα και λόγω του ταυτόχρονου εγκλεισμού τους στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα, κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και λόγω της διαμονής τους στην ίδια περίπου περιοχή (γειτονιές του Πειραιά), γεγονός που διατηρούσε και ενίσχυε τη δομή και τη μεταξύ τους συνοχή.

Για την εγκληματική τους δραστηριότητα, που εκτιμάται ότι ξεκίνησε στα μέσα του 2015, αμέσως μετά την αποφυλάκιση των Αρχηγών, (1ος και 2ος των συλληφθέντων) είχαν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα μέσα για την διάπραξη ληστειών, ήτοι: πιστόλια, φυσίγγια, μοτ/τες, κράνη, γάντια, σακίδια, ασυρμάτους, συσκευές παρεμβολής σημάτων κινητής τηλεφωνίας και άλλα πολλά.

Ως ορμητήριό τους, χρησιμοποιούσαν την περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη και συγκεκριμένα δυο κλειστούς χώρους, μία αποθήκη και ένα πάρκινγκ, τους οποίους ενοικίαζαν, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργειά τους. Τα σημεία αυτά τα χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα και «καβάτζες», όπου απέκρυπταν τις μοτ/τες, οπλισμό και τα επιχειρησιακά ρούχα τους και ακολούθως, αφού άλλαζαν ρούχα και μεταφορικά μέσα, μετέβαιναν στις οικίες τους, δίχως να κινούν υποψίες.

Η σύνθεση των δραστών σε κάθε ληστεία παραλλασσόταν, με τουλάχιστον δύο (2) κάθε φορά δράστες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις από και προς τους στόχους τους, σχεδόν αποκλειστικά δίκυκλες μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού. Σε κάποιες περιπτώσεις, χρησιμοποίησαν ΙΧΦ αυτ/τα, όπου είχαν φορτώσει τις μοτ/τες πριν και μετά τη διάπραξη των ληστειών.

Εισέρχονταν στα καταστήματα με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, συνήθως φορώντας κράνη, ενώ ακόμα και κατά τις μεσημεριανές ώρες και τους καλοκαιρινούς μήνες, φορούσαν μακρυμάνικα μπουφάν ή φούτερ, γάντια, μακριά παντελόνια, κουκούλες τύπου full face, ακόμα και γυαλιά ηλίου εσωτερικά του κράνους, με σκοπό να μην μπορούν να γίνουν αντιληπτά από κανένα μάρτυρα, τα χαρακτηριστικά όχι μόνο του προσώπου τους αλλά και του σώματός τους, όπως για παράδειγμα το χρώμα της επιδερμίδας τους, κάποιο τατουάζ, κάποια ουλή ή σημάδι, το χρώμα του τριχωτού της κεφαλής, κλπ.

Σε κάθε ληστεία, οι δράστες έφεραν όλοι όπλα χειρός (πιστόλι-περίστροφο), ενώ σε δύο περιπτώσεις, έφεραν και πολεμικό τυφέκιο, γεγονός που καταδεικνύει το βαθμό της προετοιμασίας και της προμελέτης, καθώς και την επικινδυνότητα στην εγκληματική τους δράση.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων διέπρατταν τις ένοπλες ληστείες μέσα σε λιγότερο από 1,5 λεπτό, παίρνοντας κάθε μέσο προφύλαξης από αναγνώριση (κράνη μηχανής, γάντια, πλαστογραφία πινακίδων κυκλοφορίας των μοτ/των).

Προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες, από την Υπηρεσία μας συγκεντρώθηκε το βιντεοληπτικό υλικό από όλες τις υποθέσεις ληστειών που ερευνήθηκαν, ενώ παράλληλα αναζητήθηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, σταθμούς διοδίων και άλλα σημεία, ακριβώς μετά τη διάπραξη κάποιων εκ των ληστειών.

Από τη συνδυαστική μελέτη του υλικού, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

    Ο πρώτος (1ος) των συλληφθέντων και Αρχηγικό μέλος, είχε χαρακτηριστικό τρόπο βάδισης, (κούτσαινε ελαφρά) και στον δεύτερο (2ο) συλληφθέντα είχαν προσδιοριστεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του (μάτια).

    Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν χρησιμοποιήσει έξι [6] διαφορετικές μοτ/τες (Honda CBF (2), Yamaha TDM, Sym CITYCOM, Honda SH, Yamaha CRYPTON X), δύο [2] ΙΧΦ αυτ/τα (Ford TRANSIT, Fiat DOBLO) και ένα [1] ΙΧΕ αυτ/το (Audi A3), κατά την διάπραξη των ερευνούμενων ληστειών.

    Είχαν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον οκτώ [8] διαφορετικά κράνη, των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι μάρκες

    Φορούσαν σε πολλές περιπτώσεις κάποια χαρακτηριστικά ρούχα-παπούτσια (τουλάχιστον [11] μπουφάν, φόρμες, παπούτσια), τα οποία καταγράφηκαν με λεπτομέρειες

    Εντοπίσθηκαν τα δρομολόγια διαφυγής των δραστών και εντοπίστηκε η περιοχή όπου βρίσκονταν οι «καβάντζες» τους, στον Αγ. Ι. Ρέντη.

Παράλληλα, η Υπηρεσία μας αιτήθηκε την άρση του απορρήτου για την καταγραφή της δραστηριότητας των δραστών με τεχνικά μέσα (εικόνα και ήχος), καθόσον ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Χαρακτηριστικά, κάποια από τα μέλη, αν και συναντιόνταν καθημερινά, δεν είχαν ούτε μία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Ως αποτέλεσμα της καταγραφής της δραστηριότητάς τους, κατέστη δυνατό:

    Να βιντεοσκοπηθούν οι δράστες σε ανύποπτο χρόνο, ευρισκόμενοι μέσα στις «καβάτζες», ακόμα και να μεταφέρουν κάποια από τα προαναφερόμενα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν.

    Να βιντεοσκοπηθούν οι δράστες στις συνωμοτικές συναντήσεις τους, πρώτες πρωινές ώρες, σε κατάστημα EVEREST στην περιοχή του Μοσχάτου, όπου κατάστρωναν σχέδια και οργανώνονταν

    Να καταγραφούν συνομιλίες τους, όπου αναφέρονταν σε παράνομες πράξεις, προηγούμενες και μελλοντικές, σε τεχνικές αποφυγής επιτήρησης από την Αστυνομία (κατόπτευση Υπηρεσιών για την καταγραφή υπηρεσιακών οχημάτων), στη συντήρηση και ανανέωση του επιχειρησιακού εξοπλισμού τους, αλλά και στην ανεύρεση νέων «καβατζών» στην περιοχή του Πειραιά, όπου θα μετέφεραν σύντομα τον επιχειρησιακό εξοπλισμό τους.

Εκ των πενήντα έξι [56] ληστειών που διαπράχθηκαν από τα μέλη της ομάδας, έξι [6] διαπράχθηκαν στην Ηλεία (Λεχαινά και Νεοχώρι) το 2015 και 2016, μία [1] στα Χανιά Κρήτης στις 25/7/2017 και οι υπόλοιπες σαράντα εννέα [49] στην Αττική, από το 2015 μέχρι και 2017. Εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει ληστείες και σε άλλες περιοχές, εντός και εκτός Αττικής.

Αναλυτικά, οι ληστείες που διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής ότι έχουν διαπράξει:

1)    Ληστεία σε ταχυδρομική πράκτορα, Νεοχώρι Ηλείας, 2/6/2015

2)    Ληστεία σε εταιρεία καπνικών, Λεχαινά Ηλείας, 14/8/2015

3)    Ληστεία σε οδηγό μοτ/τας, Λεχαινά Ηλείας, 14/8/2015

4)    Ληστεία σε επιχειρηματία, Λεχαινά Ηλείας, 23/11/2015

5)    Ληστεία σε κατ/μα ψιλικών, Νεοχώρι Ηλείας, 1/12/2015

6)    Ληστεία σε υποκ/μα ΕΛΤΑ, Λεχαινά Ηλείας, 1/2/2016

7)    Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο, Πειραιάς, 13/12/2015

8)    Ληστεία σε κατ/μα «Γρηγόρης», Μοσχάτο, 3/6/2016

9)    Ληστεία σε σ/μ «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ», Ρέντης, 17/6/2016

10)    Ληστεία σε φαρμακείο, Πειραιάς, 24/6/2016

11)    Ληστεία σε σ/μ «MY MARKET», 9/7/2016

12)    Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ, Ρέντης, 14/9/2016

13)    Ληστεία σε κατ/μα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», Πέραμα, 5/10/2016

14)    Ληστεία στο Ιατρικό Κέντρο Νίκαιας, 12/10/2016

15)    Ληστεία σε σ/μ «MY MARKET», Πειραιάς, 18/10/2016

16)    Ληστεία σε κομμωτήριο, Πειραιάς, 26/10/2016

17)    Ληστεία σε κατ/μα JUMBO, Πειραιάς, 31/10/2016

18)    Ληστεία σε Ιατρικό Κέντρο, Κερατσίνι, 8/11/2016

19)    Ληστεία σε φαρμακείο, Πειραιάς, 14/11/2016

20)    Ληστεία σε κατ/μα «EVEREST», Π. Φάληρο, 21/11/2016

21)    Ληστεία σε φαρμακείο, Σαλαμίνα, 13/12/2016

22)    Ληστεία σε φαρμακείο, Σαλαμίνα, 13/12/2016 (διαφορετική από [21]),

23)    Ληστεία σε πρατήριο ΕΚΟ, Σαλαμίνα, 15/12/2016

24)    Ληστεία σε κατ/μα «OYSHO», Πειραιάς, 16/12/2016

25)    Ληστεία σε κατ/μα «CALZEDONIA», Πειραιάς, 14/2/2017

26)    Ληστεία σε φαρμακείο, Πειραιάς, 14/2/2017

27)    Ληστεία σε περίπτερο, Νίκαια, 17/2/2017

28)    Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων ΕΛΙΝ, Μοσχάτο, 2/3/2017

29)    Ληστεία σε Ιατρικό Κέντρο, Πειραιάς, 8/3/2017

30)    Ληστεία σε κατ/μα «VODAFONE», Πέραμα, 9/3/2017

31)    Ληστεία σε ταξιδιωτικό γραφείο, Πειραιάς, 16/3/2017

32)    Ληστεία σε φαρμακείο, Άλιμος, 23/3/2017

33)    Ληστεία σε κατ/μα «WIND», Κερατσίνι, 4/4/2017

34)    Ληστεία σε υπάλληλο εταιρείας, Νίκαια, 20/4/2017

35)    Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων ΕΤΕΚΑ, Ν. Φάληρο, 21/4/2017

36)    Ληστεία σε κατ/μα «Γρηγόρης», Ρέντης, 25/4/2017

37)    Ληστεία σε κατ/μα «EVEREST», Νίκαια, 11/5/2017

38)    Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο «PASSARELLA», Ν. Φάληρο, 11/5/2017

39)    Ληστεία σε σ/μ «METRO CASH & CARRY», Ν. Φάληρο, 17/5/2017

40)    Ληστεία σε περίπτερο, Π. Φάληρο, 20/5/2017

41)    Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο, Π. Φάληρο, 23/5/2017

42)    Ληστεία σε σ/μ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», Περιστέρι, 25/5/2017

43)    Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο «PASSARELLA», Π. Φάληρο, 29/5/2017

44)    Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο «PASSARELLA», Νίκαια, 31/5/2017

45)    Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, Πειραιάς, 4/6/2017

46)    Απόπειρα ληστείας σε κατ/μα «JUMBO», Παιανία, 23/6/2017

47)    Ληστεία σε ταξιδιωτικό γραφείο, Πειραιάς, 30/6/2017

48)    Ληστεία σε περίπτερο, Πειραιάς, 13/7/2017

49)    Ληστεία σε σ/μ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», Π. Φάληρο, 19/7/2017

50)    Ληστεία σε υποκ/μα ΕΛΤΑ, Χανιά Κρήτης, 25/7/2017

51)    Ληστεία σε σ/μ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», Λυκόβρυση, 29/7/2017

52)    Ληστεία σε σ/μ «ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ», Περιστέρι, 29/7/2017

53)    Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, Πειραιάς, 29/7/2017

54)    Ληστεία σε κατ/μα «WIND», Κερατσίνι, 31/7/2017

55)    Ληστεία σε σ/μ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», Πετράλωνα, 31/7/2017

56)    Ληστεία σε σ/μ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», Π. Φάληρο, 31/7/2017

Η εκτίμηση της Υπηρεσίας μας είναι ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έχουν διαπράξει περισσότερες από διακόσες (200) ένοπλες ληστείες, ενώ τα παράνομα κέρδη τους από την 3χρονη τουλάχιστον εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΕΣ – ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ

Οι δράστες συνελήφθησαν σε συντονισμένη επιχείρηση, σχεδόν ταυτόχρονα:

    Ο ΜΠ…. Χρ…. και ο Δ…. Τρ…. (1ος και 2ος των συλληφθέντων), κατά τη στιγμή που εξέρχονταν από ισόγειο παρκινγκ – «καβάτζα», σε πολυκατοικία στα Καμίνια,

    Ο ΤΣ…. Δ…. (3ος των συλληφθέντων) στην οικία του,

    Ο Π…. Χ…. (4ος των συλληφθέντων) στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών (με τη συνδρομή της Δ.Α.Ε.Ε.Β. και της Υπ/νσης Ασφαλείας Σερρών), όπου βρισκόταν για αγώνες ταχύτητας με μοτ/τες,

    Ο ΜΠ….. Ευ….  (5ος των συλληφθέντων) την ώρα που εξερχόταν από την οικία του στα Καμίνια

    Ο Β….  Μ…. (8ος των κατηγορούμενων – κλεπταποδόχος) την ώρα που εξερχόταν από αποθήκη – «καβάτζα» στα Καμίνια

Διενεργήθηκαν πέντε [5] έρευνες σε οικίες των κατηγορουμένων, στα Καμίνια, τη Νίκαια, τη Δραπετσώνα και το Χαλάνδρι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη και ρούχα που φορούσαν στις ληστείες, καθώς και ένα [1] κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσει από ληστεία (περίπτωση [35]).

Επιπλέον, διενεργήθηκαν τρεις [3] έρευνες σε αποθήκες – «καβάντζες» στα Καμίνια που διατηρούσαν τα μέλη της ομάδας, καθώς και μία [1] έρευνα σε κατ/μα εμπορίας μοτ/των και ανταλλακτικών που διατηρεί ο συλληφθείς [3] στον Πειραιά. Κατά τις έρευνες αυτές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Δύο [2] ΙΧΦ αυτ/τα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δράση της ομάδας

    Έξι [6] μοτοσικλέτες που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες

    Άλλες δεκαεννέα [19] μοτοσικλέτες, πολλές εκ των οποίων είναι κλεμμένες, ενώ άλλες έχουν παραποιημένο αριθμό πλαισίου και θα εξεταστούν και άλλες ανήκαν στα μέλη της ομάδας

    Κλεμμένες και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

    Ένας [1] σκελετός μοτοσικλέτας, η οποία ήταν κλεμμένη

    Τέσσερις [4] κινητήρες μοτ/των, κλεμμένοι

    Δύο [2] ΙΧΕ αυτ/τα των μελών της ομάδας

    Τα περισσότερα από τα κράνη και τα χαρακτηριστικά μπουφάν και ρούχα που φορούσαν οι συλληφθέντες κατά τη διάπραξη των ληστειών

    Κουκούλες τύπου «Full-Face», γάντια, μάσκες, γυαλιά ηλίου, τσαντάκια μέσης και σακίδια που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες

    [168] δελτία ΞΥΣΤΟ, προερχόμενα από ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ

    Καμμένα χαρτονομίσματα, προερχόμενα πιθανόν από ληστείες

    Σακούλες με κέρματα, προερχόμενες από τρεις [3] ληστείες ([24] ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, [52] OYSHO και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ)

    Μία [1] συσκευή παρεμβολής σήματος τηλεφωνίας (jammer)

    Δύο [2] ασύρματοι τηλεπικοινωνίας

    Είκοσι τέσσερα [24] κινητά τηλέφωνα και δεκάδες κάρτες SIM

    Το χρηματικό ποσό των 7.325 ευρώ

Γίνεται μνεία, ότι ήδη είχαν κατασχεθεί τρία [3] πιστόλια και δύο [2] μοτ/τες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, τα οποία είχαν εγκαταλείψει μετά από ληστεία, ενώ όπως προέκυψε από την εξέτασή τους, τα όπλα που χρησιμοποιούσαν τελευταία τα είχαν πετάξει, καθόσον είχαν πυροβολήσει με αυτά σε ληστείες και ήταν στη διαδικασία αντικατάστασής τους, προκειμένου να αρχίσουν νέες ληστείες.

Ο 2ος των συλληφθέντων αρνήθηκε να απολογηθεί, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες παραδέχθηκαν εν μέρει τις σε βάρος τους κατηγορίες και ομολόγησαν τη συμμετοχή τους σε κάποιες από τις προαναφερόμενες ληστείες, πλην του 5ου ο οποίος αρνήθηκε την συμμετοχή τους στις ληστείες.

Οι κατηγορούμενοι διαθέτουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθόσον έχουν συλληφθεί και εκτίσει ποινές κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα. Ειδικότερα:

Ο [1] ΜΠ….. Χρ…. έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, σωματικές βλάβες και κλοπές τροχοφόρων.

Ο [2] Δ…. Τρ…. έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ένοπλες ληστείες.

Ο [3] ΤΣ…. Δ…. έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές τροχοφόρων, κλεπταποδοχή, σωματικές βλάβες, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφίες και απάτες, απείθεια-αντίσταση, αθλητική βία και εξύβριση.

Ο [4] Π….. Χ…. έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για ένοπλες ληστείες και έχει κατηγορηθεί και για κλοπές και απαγωγή, μαζί με τον μη συλληφθέντα [6] Κ…. Αν…..

Ο [5] ΜΠ…. Ευ….. έχει κατηγορηθεί για κλοπή.

Ο [8] Β…. Μ…… έχει κατηγορηθεί για κλοπή τροχοφόρων και κλεπταποδοχή.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο [3] ΤΣ….. Δ…… διατηρεί επιχείρηση πώλησης, ανταλλακτικών, αξεσουάρ και service μοτοσικλετών στον Πειραιά. Η συγκεκριμένη επιχείρηση:

    Του παρείχε στο παρελθόν την προκάλυψη για τη διάθεση κλαπέντων δικύκλων, στα οποία μάλιστα έθετε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

    Του παρείχε τη δυνατότητα να αποκρύψει – δικαιολογήσει τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά του, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

    Του παρείχε τη δυνατότητα να συνέρχεται με διακριτικότητα με τους συνεργούς του, υπό την κάλυψη της σχέσης εμπόρου – πελάτη.

Ο [4] Π….. Χ….. φαίνεται να συμμετέχει σε τρεις [3] εταιρείες, με ποσοστά 10%, 70% και 70%.

O [5] ΜΠ…. Ευ…., αν και χαμηλόμισθος ιδιωτικός υπάλληλος, έχει στην κατοχή του και συντηρεί τέσσερα [4] ΙΧΕ αυτ/τα και πέντε [5] δίκυκλες μοτ/τες, γεγονός που δεν συνάδει με την οικονομική του επιφάνεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών πρωινές ώρες της 23/9/2017 και παραπέμφθηκαν στον 30ο Τακτικό Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου θα οδηγηθούν την 27/9/2017.

Από την Υπηρεσία μας είναι σε εξέλιξη και συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση δεκάδων επιπλέον ένοπλων ληστειών που είχαν διαπράξει οι συλληφθέντες στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας, για τις οποίες θα αναφέρουμε συμπληρωματικά.

Πηγή : bloko.gr

One thought on “Πως δρούσαν οι ληστές που χτύπησαν το ταχυδρομείο στα Χανιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook