Πυροβολήθηκαν στο κεφάλι 17 μεταλλωρύχοι | Τους βρήκαν σε ομαδικό τάφο

πυροβολήθηκαν-στο-κεφάλι-17-μεταλλωρύχ-345621

Σοκάρει τη Βενεζουέλα η υπόθεση δολοφονίας 17 μεταλλωρύχων, που πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, ενώ τέσσερις ύποπτοι έχουν συλληφθεί ως τώρα σύμφωνα με την ανώτατη εισαγγελέας της χώρας.

Οι δολοφονίες έριξαν φως στους μακροχρόνιους πολέμους μεταξύ συμμοριών στην τεράστια και απόμακρη περιοχή της ζούγκλας κοντά στα σύνορα με τη Γουιάνα και τη Βραζιλία που είναι γεμάτη από παράνομα ορυχεία.

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Μαδούρο επιρρίπτει την ευθύνη στις τοπικές συμμορίες, που δρουν με τη συμμετοχή ξένων παραστρατιωτικών, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί τοπικές δυνάμεις ασφάλειας για σύμπραξη.

Οι μεταλλωρύχοι εξαφανίστηκαν στις 4 Μαρτίου, ξεσηκώνοντας τις οικογένειές της κωμόπολης Τουμερέμο οι οποίες διαμαρτύρονταν επί μέρες, προτού βρεθούν τα πτώματα των συγγενών τους αυτή την εβδομάδα σε ομαδικό τάφο.

«Εκτελέστηκαν όλοι με πιστόλια (…) 16 άτομα στο κεφάλι και ένας στο θώρακα», είπε η ανώτατη εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγκα στους δημοσιογράφους.

Συνελήφθησαν 4 άτομα που έχουν σχέσεις με τον φερόμενο αρχηγό της συμμορίας που ευθύνεται για τη δολοφονία, ενώ αναζητείται ένας άντρας από το Εκουαδόρ ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της συμμορίας. Η Βενεζουέλα έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο.

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook