Πυρά Τσίπρα για τον «πόλεμο παραπληροφόρησης» και κάλεσμα στην αντιπολίτευση για το ΕΣΡ | Video

πυρά-τσίπρα-για-τον-πόλεμο-παραπληρο-440843

Ο Πρωθυπουργός και προέδρος του κόμματος έκανε λόγο για «πόλεμο παραπληροφόρησης» και παρομοίασε την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών με τη «διαβολοβδομάδα του δημοψηφίσματος».

«Από τις 30 Αυγούστου που έγινε ο διαγωνισμός για τις άδειες ζούμε περίοδο που έχει τα χαρακτηριστικά της διαβολοβδομάδας του δημοψηφίσματος. Όργιο παραπληροφόρησης και μοντέρνα μορφή πραξικοπήματος. Για να προασπίσουν ιδιωτικά συμφέροντα, ο στόχος είναι να ρίξουν προσφάτως εκλεγμένη δις κυβέρνηση. Το λέω και πάλι όσο εντείνουν τον πόλεμο λάσπης, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, τόσο μας πεισμώνουν. Δεν θα υποχωρήσουμε. Θέλω να θυμηθώ μια φράση του αείμνηστου Ηλία Ηλιού «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».

Ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Θα καταλάβουν ότι οι μέρες της αφθονίας τους είναι παρελθόν. Ολιγάρχες και καναλάρχες θα αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Οι πιέσεις προς τους δικαστές, να τελειώνουν εδώ. Να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να ξέρουν όσοι το επιχειρούν. Ούτε η δικαστική ούτε η εκτελεστική εξουσία θα επιτρέψουν τη θεσμική εκτροπή. Θα υπερασπιστούμε δημοκρατία και θεσμούς».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ: «Το ίδιο ισχύει και για τη διαρκή άρνηση της ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Καλώ από το βήμα τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση. Να συμβάλουν για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ώστε με πολιτική συνέναιση να υπάρξει μετάβαση στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα των νόμιμων πλέον καναλιών.

Αν ακόμα και τώρα στην ύστατη προσπάθεια, επιχειρήσουν να ξαναμπλοκάρουν το ΕΣΡ αναλαμβάνουν πλήρως την πολιτική ευθύνη. Και οι θεσμοί και η δημοκρατία έχουν δεινοπαθήσει. Η δημοκρατία δεν μπλοκάρεται, ούτε μποϋκοτάρεται. Οι νόμοι θα εφαρμοστούν!».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook