Πρώτο κουδούνι στα Σφακιά – Σε λειτουργία και φέτος το δημοτικό φροντιστήριο

πρώτο-κουδούνι-στα-σφακιά-σε-λειτουρ-738048

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για όλα τα σχολεία του Δήμου Σφακίων.

Ο Δήμαρχος κ. Ζερβός Ιωάννης παρέστη στον αγιασμό του Γυμνασίου- Λυκείου , τον οποίο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων π. Αθανάσιος Καραχάλιος μαζί με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σφακίων πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Κουκουνάρη. Επίσης παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Πρωτοπαπαδάκης Γεώργιος , ο Διοικητής του Α.Τ. Σφακίων και γονείς.

Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε ένα καλό και δημιουργικό σχολικό έτος. Ο δήμος θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς προκειμένου να επιτυγχάνουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα για την νέα σχολική χρονιά δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά μας να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Τους ενημέρωσε για τη συνέχιση του δημοτικού φροντιστηρίου σε όλα τα μαθήματα των τάξεων της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, τα οποία θα πραγματοποιούνται στα Σφακιά, μέσω της χορηγίας που εξασφαλίστηκε από το Ίδρυμα Ωνάση, μετά από αίτημα του Δήμου Σφακίων και την στήριξη του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη Παύλου. Το δημοτικό φροντιστήριο καλυπτόταν από τα έσοδα του Ξενουδάκειου Κληροδοτήματος αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης η Εθνική τράπεζα που από μετοχές της αποτελείται η περιουσία του κληροδοτήματος, δεν είχε κατανείμει μέρισμα τα τελευταία χρόνια, οπότε και θα υπήρχε πρόβλημα από αυτή τη χρονιά στη συνέχιση των δράσεων εκπαίδευσης για τους νέους του Δήμου μας.

Η σημαντική αυτή χορηγία συμβάλει καθοριστικά στην αποτροπή της εσωτερικής μετανάστευσης και στις ίσες ευκαιρίες που θα εξασφαλίσουν στα παιδιά του τόπου μας πρόσβαση στη μάθηση και στη διεκδίκηση των θέσεων, στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, με αυτά των αστικών πόλεων.

Όπως αναφέρει το Ίδρυμα Ωνάση σε μήνυμα του προς τον Δήμο Σφακίων με την ευκαιρία του σημερινού αγιασμού: «Η αντίληψη του Ιδρύματος Ωνάση για την Παιδεία δεν συμπυκνώνεται σε παραδείγματα, ούτε εξαντλείται σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές. Αφουγκράζεται τα μηνύματα της εποχής και στηρίζει την Παιδεία σε όλες της τις πτυχές, αποτελώντας έναν από τους βασικούς πυλώνες της κοινωφελούς μας δραστηριότητας, μαζί με τον πολιτισμό και την υγεία, ως οχήματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ευχόμαστε στα παιδιά να έχουν καλή σχολική χρονιά».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook