Πρώτη κομπιναδόρισα! Εισέπραττε δέκα χρόνια τη σύνταξη της… νεκρής μητέρας της

πρώτη-κομπιναδόρισα-εισέπραττε-δέκα-671996

Η καλή της συμπεριφορά στο διάστημα που παρέμεινε στην φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη της σε κάθειρξη επτά ετών, έσωσε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μια 70χρονη γυναίκα που κατηγορούνταν ότι εισέπραττε επί μια δεκαετία τη σύνταξη της μητέρας της η οποία είχε αποβιώσει!

Η κατηγορούμενη φέρεται να είχε καρπωθεί περισσότερα από 58.000 ευρώ, μέσω του λογαριασμού της θανούσης στον οποίο ήταν συνδικαιούχος κι έτσι καταδικάστηκε για απάτη με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των 30.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου. Αφού εξέτισε ένα μέρος της ποινής της, συνεχεία έκανε αίτηση για να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή της και αποφυλακίστηκε.

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ισχυρίστηκε κατά την απολογία της ότι δεν γνώριζε πως έπρεπε να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της στον ασφαλιστικό της φορέα κι ότι περίμενε να το κάνει το… γραφείο κηδειών! Πάντως, οι δικαστές την λυπήθηκαν και της επέβαλαν ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή, την άφησαν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και της όρισαν επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook