Πρώην υπουργός και βουλευτής επιστρέφει στο… σανίδι και μάλιστα στο Ηρώδειο

πρώην-υπουργός-και-βουλευτής-επιστρέ-730821

Η πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, επιστρέφει στο θέατρο με μία παράσταση αφιερωμένη στον Ευριπίδη και στο Σπίτι του Ηθοποιού από τη σκηνή του Ηρωδείου.

Το Ίδρυμα Σπίτι του Ηθοποιού, ο πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production και ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος στήνουν την παράσταση «Έρωτες και θρήνοι γυναικών».

Επτά γυναικείες επιβλητικές μορφές, τα ονόματα των οποίων είναι και οι τίτλοι από τις τραγωδίες του Ευριπίδη «Άλκηστη», «Ανδρομάχη», «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη» «Ηλέκτρα» στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 9:00 μμ.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος συνεργάζεται με τον μουσικό Δημήτρη Παπαδημητρίου για την πρωτότυπη μουσική , όπως με την σπουδαία χορογράφο Έρση Πήττα για τη διδασκαλία και την κίνηση του χορού, σε νέα μετάφραση του Γιώργη Έξαρχου.

Σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιοί ερμηνεύουν τις 7 ηρωίδες του Ευριπίδη. Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου,Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη. «Είναι αλήθεια ότι οι γυναικείες πρωταγωνιστικές μορφές, πάντα ακραίες, αλλά και γοητευτικές, στις τραγωδίες του Ευριπίδη, δεν ακολουθούν τα καθιερωμένα μέχρι τότε δεδομένα χαρακτηριστικά δράσης», δήλωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης.

zarpanews.gr

One thought on “Πρώην υπουργός και βουλευτής επιστρέφει στο… σανίδι και μάλιστα στο Ηρώδειο

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ, ΕΝΑ «ΔΩΡΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΛΟ:

    http://www.athensmagazine.gr/article/retromania/83181-retro-thematara-deite-sto-athens-magazine-thn-antzela-gkerekoy-se-spanies-gymnes-fwtografhseis-kaytes-photos

    Η ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΥΤΗ «ΠΗΔΗΣΕ» ΣΤΗΝ Ν.Δ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook