Πρόσκληση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων

πρόσκληση-αλληλεγγύης-για-τους-πρόσφ-305483

Την συμπαράσταση του στους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες που καταφτάνουν στη χώρα μας, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων.

Παράλληλα καλεί του «συναδέλφους γιατρούς του νοσοκομείου να συνδράμουν την πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Χανίων για αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εθελοντών στα νησιά υποδοχής των χιλιάδων προσφύγων.»

Η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων εκφράζει αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες που καταφτάνουν στη χώρα μας. Είναι τα τραγικά θύματα ενός ανελέητου ιμπεριαλιστικού πολέμου που λαμβάνει χώρα εδώ και δεκαετίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και αλλού, με μόνα θύματα τους λαούς που βιώνουν έναν διπλό διωγμό από ξένους κατακτητές και ντόπια τυραννικά καθεστώτα και παραστρατιωτικές ομάδες.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά από την ιστορία του για το τι σημαίνει στρατιωτική επέμβαση, κατοχή, ολοκληρωτικό καθεστώς, προσφυγιά και μετανάστευση. Σε μια εποχή που οι πολιτικές των μνημονίων οδηγούν στην ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση, την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η θέση της εργαζόμενης πλειοψηφίας δεν μπορεί παρά να είναι στο πλευρό «των κολασμένων της γής», κόντρα στην ξενοφοβική και ρατσιστική πολιτική της «Ευρώπης-φρούριο», τους φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους συναδέλφους γιατρούς του νοσοκομείου να συνδράμουν την πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Χανίων για αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εθελοντών στα νησιά υποδοχής των χιλιάδων προσφύγων.

Επιπλέον ζητάμε από την διοίκηση του νοσοκομείου να χορηγήσει  ειδική άδεια στους συμμετέχοντες στην αποστολή  και, ειδικά για τους ειδικευόμενους γιατρούς, να προσμετρηθεί το χρονικό διάστημα της απουσίας στον χρόνο εκπαίδευσης.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook