Πρωτοφανής καύσωνας στην Αγγλία | Η πιο ζεστή 1η Ιουλίου στην ιστορία της χώρας

πρωτοφανής-καύσωνας-στην-αγγλία-η-πιο-264102

Πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Αγγλίας θερμοκρασίες σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Βρετανική πρωτεύουσα, με το θερμόμετρο να αγγίζει ή και σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα δε με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, η σημερινή ημέρα είναι η πιο ζεστή 1η Ιουλίου που έχει καταγραφεί στην ιστορία των Βρετανικών νησιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 10 το πρωί η θερμοκρασία είχε αγγίξει τους 31 βαθμούς, ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι κυκλοφορούν με τα ΜΜΜ του Λονδίνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφηκαν θερμοκρασίες της τάξης των 38 βαθμών μέσα σε αστικά λεωφορεία της πόλης, ενώ και στο Μετρό η θερμοκρασία άγγιξε τους 34 βαθμούς, αρκετά υψηλότερα από το ανώτερο επιτρεπτό όριο που είναι οι 30 βαθμοί.

Οι Οργανισμοί Υγείας της Αγγλίας έχουν εκδόσεις ειδικές οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, παιδιά, εγκύους). Ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για συνέχιση του πρωτοφανούς φαινομένου μεταφοράς θερμών αερίων μαζών από την ηπειρωτική Ευρώπη, διατηρώντας την ασφυξία στο «νησί» για αρκετές ημέρες ακόμα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook