Πρωτοφανές για την Κρήτη: Γιγάντιο μανιτάρι σχεδόν 4 κιλά! | Photos

πρωτοφανές-για-την-κρήτη-γιγάντιο-μαν-713081

Με βάρος σχεδόν 4 κιλά, πρόκειται για την calvatia gigantea και είναι η πρώτη επίσημη καταγραφή στο νησί για το συγκεκριμένο είδος

Μοναδική στο είδος της αποδείχτηκε τελικά η άσπρη στρογγυλή μπάλα που εντοπίστηκε σε βιωματικό τουριστικό πρόγραμμα, που αναδεικνύει την τέχνη της μετακινούμενης κτηνοτροφίας.

Το μανιτάρι calvatia gigantea , όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι ήταν το εύρημα , εντοπίστηκε στο Όρος Κέδρος Ν. Ρεθύμνου, στην πλευρά του Αμαρίου στα 1700 μ. Είχε δε διάμετρο 31 cm, ύψος 21 cm και βάρος 3900 κιλά.

Το γιγάντιο μανιτάρι εντόπισε ο αντιδήμαρχος πρωτογενή τομέα του Δήμου Αμαρίου Γεώργιος Σταθωράκης (Ρηγογιώργης), μετακινούμενος ποιμένας του Νότιου Ψηλορείτη και Κέδρους, μέλος της ομάδας βιώσιμου τουρισμού και ανάδειξης της μετακινούμενης κτηνοτροφίας και των προϊόντων της στο ΝΔ Ψηλορείτη και Κέδρος, “Τα μαύρα πρόβατα”.

Η ανακάλυψη γνωστοποιήθηκε στο συνεργάτη του Mουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και μουσείου Μανιταριών, Γεώργιο Κωνσταντινίδη, ο οποίος πιστοποίησε ότι πρόκειται για την calvatia gigantea και αυτή είναι η πρώτη επίσημη καταγραφή στην Κρήτη για το συγκεκριμένο μανιτάρι.

Μάλιστα του εστάλη ήδη αποξηραμένη φέτα και φωτογραφίες προκειμένου να συμπεριληφθεί στο βιβλίο μανιταριών της Κρήτης που ετοιμάζει.

rethemnosnews.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook