Πρωτοβουλία Πολιτών: «OXI στον εκβιασμό και τον φόβο»

πρωτοβουλία-πολιτών-oxi-στον-εκβιασμό-261152

Να στηρίξουν το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυραικής, καλεί τους πολίτες η δημοτικη παράταξη «Πρωοτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος» με επικεφαλής τον Γιάννη Σαρρή: «Την Κυριακή να ψηφίσουμε «όχι» σε μια συμφωνία που οδηγεί, για άλλη μια φορά, τη χώρα και τους πολίτες της σε μια αδιέξοδη πολιτική εξαθλίωσης και εξευτελισμού

Τα πέντε τελευταία χρόνια έχουμε αντιληφθεί πως οι πολιτικές των μνημονίων είναι, για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, μια αργή και βασανιστική πορεία προς την εξαθλίωση. Δεν είναι δυνατόν τα θύματα αυτού του ανελέητου πολέμου να υποκύψουν στους εκβιασμούς, να φοβηθούν και να ταυτιστούν με το «ναι» των θυτών. Να δώσουμε πρώτα και κύρια στον εαυτό μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, ένα μήνυμα δημοκρατίας, ελπίδας και αξιοπρέπειας.

Επίσης, ως δημοτική κίνηση, που θεωρεί την άμεση συμμετοχή των πολιτών στην λήψη αποφάσεων ως ύψιστο δικαίωμα και θεμέλιο της δημοκρατίας, δεν μπορούμε να ταυτιστούμε με όλους αυτούς, που ενώ εκπροσωπούν την αυτοδιοίκηση, θεωρούν αντισυνταγματικό το δικαίωμα των πολιτών να έχουν λόγο σε αποφάσεις που θα καθορίσουν την τύχη τους και την τύχη της χώρας για αρκετές δεκαετίες».

Η κοινωνική κουζίνα

«Μαζικό-ηχηρό ΟΧΙ στη νέα συμφωνία-μνημόνιο» και από την Κοινωνική Κουζίνα που σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής:

«Ως Κοινωνικη Κουζίνα, συλλογικότητα που γεννήθηκε μέσα από την οικονομική κρίση αλλά και την μαζική αντίσταση στα μνημόνια της εξαθλίωσης, καλούμε μαζικά το λαό να ψηφίσει την Κυριακή ΟΧΙ στη νέα συμφωνία-μνημόνιο. Από την εμπειρία των τελευταίων 5 χρόνων και ιδιαίτερα των 4 της δικής μας λειτουργίας, απαντάμε στους εκβιαστές της τρόικας και τους καναλάρχες που σπέρνουν πανικό, ότι καλύτερα 5 μέρες στις ουρές των ΑΤΜ παρά 50 χρόνια ακόμα με νέες στρατιές κόσμου στις ουρές των συσσιτίων, τη νεολαία στο δρόμο της μετανάστευσης και χιλιάδες νέες αυτοκτονίες.

Χαιρόμαστε που ο κόσμος συρρέει ξανά στην Αγορά, το χώρο που και εμείς ξεκινήσαμε το 2011, για να διαδηλώσει υπέρ του ΟΧΙ. Καλούμε με τη σειρά μας σε μαζική συμμετοχή στις καθημερινές κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων και των συλλογικοτήτων μέχρι τη νίκη του ΟΧΙ την Κυριακή, αλλά και στη συνέχεια.

-Για να ηττηθεί η πρόταση ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ μέ ένα βροντερό ΟΧΙ

-Για να μην υπάρχει καμία σκέψη για μια άλλη αντιλαϊκή συμφωνιά με τους εκβιαστές-δανειστές

-Για να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που εξαθλιώνουν το λαό

-Για να ανοίξει ο δρόμος να σπάσει η λιτότητα και να πληρώσουν τη κρίση αυτοί που την έφεραν ΕΕ-μεγαλοεργολάβοι-βιομήχανοι-τραπεζίτες

-Για μπορούν να ζουν όλοι με αξιοπρέπεια και να μην υπάρχει πια ανάγκη για συσσίτια και ξενώνες αστέγων»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook