«Πρωταθλήτρια» η Κρήτη στις τροχονομικές παραβάσεις

πρωταθλήτρια-η-κρήτη-στις-τροχονομ-610243

Την εβδομάδα από 13 έως 19 Αυγούστου 2018, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα έλεγχοι της Τροχαίας σε 15.157 οχήματα, με προτεραιότητα στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, το αντικανονικό προσπέρασμα και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 1.297 σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι αυτοί είναι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την χώρα.

Από τις 1.297 παραβάσεις, οι 345 ήταν για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 479 για αντικανονικό προσπέρασμα και οι 473 για τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σημειώνεται, ότι οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου (129), των Χανίων (66), των Σερρών (66), της Αττικής (63), της Δράμας (58),της Ακαρνανίας (55) και της Πιερίας (51).

Όπως επισημαίνει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, καθώς και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook