Προσοχή στο νερό… Η χαμηλότερη στάθμη των τελευταίων πολλών ετών στη λίμνη Κουρνά

προσοχή-στο-νερό-η-χαμηλότερη-στάθμη-722340

Τη μειωμένη στάθμη της λίμνης του Κουρνά, την πιο χαμηλή εδώ και πολλά χρόνια, επιβεβαιώνει και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ, Φώτης Καζάσης, ο οποίος σε δηλώσεις του στα «Χανιώτικα Νέα» παραδέχεται ότι το μεγάλο πρόβλημα με την υδροδότηση αφορά το Ρέθυμνο.

Η πόλη μας είναι που παίρνει το μεγαλύτερο μέρος του νερού από τον Κουρνά – μαζί με τη Γεωργιούπολη – και όπως έχει διαφανεί θα υπάρξει σοβαρό ζήτημα αν δεν γίνει οικονομία στη χρήση.

«Το δύσκολο μέτωπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η υδροδότηση του Ρεθύμνου. Από τον Κουρνά δίνουμε νερό στο Ρέθυμνο και στη Γεωργιούπολη. Η στάθμη στη λίμνη είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Έχουμε κάνει έναν περιορισμό στην άρδευση καθώς προηγείται η ύδρευση. Αυτό εφαρμόζουμε τώρα, μειώσαμε την ποσότητα νερού που δίνεται για άρδευση σε Γεωργιούπολη, Δράμια, Καβρό και ενισχύουμε την ύδρευση Ρεθύμνου και Γεωργιούπολης. Είναι κακή η κατάσταση και αν συνεχιστεί τον Αύγουστο θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα τον Σεπτέμβρη. Σημειώνω ότι για πρώτη φορά φέτος πήραμε άδειες χρήσης για τον Κουρνά και την Αργυρούπολη για πρώτη φορά ως ΟΑΚ, δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Καζάσης.

Η ΔΕΥΑΡ ήδη λαμβάνει μειωμένες ποσότητες νερού από τον Κουρνά και κάνει έκκληση στους Ρεθυμνιώτες να κάνουν ορθολογική χρήση.

zaranews.gr

One thought on “Προσοχή στο νερό… Η χαμηλότερη στάθμη των τελευταίων πολλών ετών στη λίμνη Κουρνά

  1. Πρέπει να προστατευσουμε όλοι την λίμνη του Κουρνα όπως και τους ποταμους Αλμυρο και Περαστικο!!!!!!!!Καιρος είναι να αξιοποιηθουν και να προστατευθουν οι περιοχες NATURA του νομου Χανιων!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook