Προσοχή στις πτήσεις… Απεργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ Πέμπτη και Παρασκευή

προσοχή-στις-πτήσεις-απεργία-της-ομο-266760

Λόγος κήρυξης της απεργίας είναι η κατάθεση στη Βουλή, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων μνημονιακών υποχρεώσεων, νομοθετήματος περί «Αναδιοργάνωσης της ΥΠΑ»

Απεργιακή κινητοποίηση εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), από το πρωί της Πέμπτης (10 η ώρα) έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει η ΟΣΥΠΑ, το περιεχόμενο του νομοθετήματος δεν έχει γίνει γνωστό στην ίδια και δεν έχει περάσει από διαβούλευση.

«Θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός να είμαστε αμέτοχοι σε μια διαδικασία που καθορίζει το μέλλον της Υπηρεσίας μας, αλλά και το μέλλον των εργαζομένων στην ΥΠΑ, αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στην προαναφερόμενη κινητοποίηση», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Ν.2224/1994 άρθρο 10 παρ. 1 καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 1,2,4,5 και 6 του Ν.1915/1990 και ως εκ τούτου η ΟΣΥΠΑ στο πλαίσιο της λειτουργίας της ως δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, με επίγνωση της ευθύνης της ως οργάνου και εφαρμόζοντας τη κείμενη νομοθεσία και το Ν.1264/1982, κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης θα παρέχει το παρακάτω έργο και θα εξυπηρετεί τις παρακάτω πτήσεις:

Α) Πολιτικών και στρατιωτικών α/φών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.

Β) Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

Γ) Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Δ) Νοσοκομειακές πτήσεις.

Ε) Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών – Πρωθυπουργοί.

Στ) Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Ζ) Μεριμνά για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.

Αποτελεί ευθύνη της Διοίκησης της ΥΠΑ, επισημαίνει η Ομοσπονδία, να μην επιτρέπει σε τρίτους (π.χ. προσωπικό αεροπορικών εταιρειών, προσωπικό ΥΠΑ που δεν απεργεί κλπ.) να εμπλέκονται σε αντικείμενο έργου που αποτελεί αρμοδιότητα του προσωπικού που απεργεί. Οι δε επικίνδυνες καταστάσεις που θα δημιουργηθούν, σαν συνέπεια της εμπλοκής αυτής, θα βαρύνουν αποκλειστικά την Διοίκηση της ΥΠΑ και όχι βέβαια το προσωπικό ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook