Προσοχή στα τατουάζ από μαύρη χένα

προσοχή-στα-τατουάζ-από-μαύρη-χένα-723715

Το καλοκαίρι, τα τατουάζ, από μαύρη χένα, συνιστούν μια επαναλαμβανόμενη απειλή, για την υγεία. Προσφέρονται, στο κοινό, κατά τις υπαίθριες φιέστες και στις τουριστικές περιοχές.

Τα χρώματα, που προστίθενται, στην πάστα χένας, που χρησιμοποιείται, για την εφαρμογή, στο δέρμα, του τατουάζ μαύρης χένας ή του προσωρινού τατουάζ, όπως λέγεται, ευθύνονται, για την πρόκληση σοβαρών επεισοδίων, στην υγεία. Πολλές από τις ουσίες αυτές προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, χρόνιο ερεθισμό, ή εμφάνιση αλλεργίας σε κατοπινό στάδιο.

Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να έχουν, ως αποτέλεσμα, την εμφάνιση φαγούρας και ερυθρότητας, την εμφάνιση κηλίδων και φουσκαλών, στο δέρμα, που, με τον καιρό, επουλώνονται και εξαφανίζονται. Σε μερικές, όμως, περιπτώσεις, οδηγούν, σε πιο μόνιμες δερματικές βλάβες, όπως αποχρωματισμό και ουλές στο δέρμα. Κάποια άτομα μπορεί να αποκτήσουν μόνιμη ευαισθησία, σε αυτές τις ουσίες και να αναπτύξουν αλλεργική, εξ επαφής, δερματίτιδα.

Εφόσον έχουν ευαισθητοποιηθεί, δημιουργείται, δια βίου, ευπάθεια, σε αυτές τις ουσίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, γιατί αυτά τα αλλεργιογόνα βρίσκονται, επίσης και σε άλλα προϊόντα, όπως για παράδειγμα, στις βαφές μαλλιών. Από τη στιγμή, που θα αναπτυχθεί ευαισθητοποίηση, από τατουάζ μαύρης χένας, έστω και αν μια αλλεργική εμφάνιση δεν είναι σαφές ότι προήλθε, από αυτό καθαυτό το τατουάζ, εμφάνιση αλλεργίας μπορεί να προκύψει και σε επακόλουθη έκθεση, σε άλλα προϊόντα, που, επίσης, περιέχουν τις αλλεργιογόνες αυτές χρωστικές.

Η αλλεργική αντίδραση, σε δεύτερη έκθεση, συχνά, μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή, από την πρώτη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η εμφάνιση επιθετικού εκζέματος μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ακόμα και μιας μοναδικής έκθεσης, στο τατουάζ, καθιστώντας μερικές φορές επιτακτική την επείγουσα ιατρική φροντίδα ή ακόμα και την εισαγωγή, σε νοσοκομείο.

Πώς ξεχωρίζει το τατουάζ φυσικής χένας, από το τατουάζ μαύρης χένας;

Το χρώμα της πάστας, με φυσική χένα, κυμαίνεται, από πράσινο – καφέ μέχρι καφέ. Αν το χρώμα της πάστας, που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες – δημιουργοί των τατουάζ είναι πιο σκούρο (μαύρο), τότε, πιθανότατα, έχουν προστεθεί, στη πάστα, χρωστικές.

Ζητάμε πληροφορίες, για την προέλευση της πάστας χένας και κατάλογο των συστατικών και οδηγιών, για να διαπιστωθεί το είδος της πάστας. Αν οι καλλιτέχνες – δημιουργοί δεν είναι σε θέση να μας δώσουν ακριβή πληροφόρηση, για το προϊόν τους, τότε, αποφεύγουμε το τατουάζ.

Η συμβουλή είναι: «Αποφεύγουμε, εντελώς, τα τατουάζ μαύρης χένας».

πηγή: healthreportaz.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook