Προσοχή! Νέα απάτη με mail στην Ελλάδα | Τι συμβουλεύει η αστυνομία

προσοχή-νέα-απάτη-με-mail-στην-ελλάδα-τι-σ-147142

mail-660Νέο κρούσμα, με αποστολή χιλιάδων mail σε Ελληνες χρήστες του διαδικτύου εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε αυτά, οι δράστες δηλώνουν στους παραλήπτες ότι το e-mail τους «κέρδισε» μεγάλο χρηματικό ποσό, σε παγκόσμια κλήρωση γνωστής εταιρείας πληροφορικής.

Οι απατεώνες ζητούν από τα θύματα να τους αποκαλύψουν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία- όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τραπεζικό λογαριασμό ή φωτοτυπία ταυτότητας- και στη συνέχεια να καταβάλουν χρηματικό ποσό, προκειμένου να τους αποσταλεί το υποτιθέμενο «έπαθλο» που έχουν ήδη κερδίσει.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής αυτών των mail και για αυτό η αστυνομία εφιστά στην προσοχή. Μάλιστα, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί ότι σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να πείσουν τους παραλήπτες, οι δράστες χρησιμοποιούν το λογότυπο της εταιρείας, ονοματεπώνυμα υπαλλήλων της, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την επωνυμία της κ.λπ. και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλούνται να μην απαντούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και χρήματα καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά. Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό: 2106476464 και στέλνοντας e-mail στο[email protected].

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook