Προς κατάθεση το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης

προς-κατάθεση-το-νομοσχέδιο-για-την-αν-182448

sissitioΣτο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την ηλεκτροδότηση, σίτιση και στέγαση πολιτών και νοικοκυριών που «διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας», όπως θα αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πρώτον διότι τα μέτρα αναμένεται να βοηθήσουν τους πληττόμενους από την κρίση πολίτες και, δεύτερον, διότι αποτελεί υλοποίηση μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Για την ηλεκτροδότηση, το νομοσχέδιο αναμένεται να προβλέπει την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ώς 300 kWh σε νοικοκυριά που είτε είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι, αλλά και σε νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα λόγω οφειλών.

Όσον αφορά στη στέγαση, το μέτρο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο επιδότησης ενοικίου και σε πρώτη φάση θα αφορά 30.000 νοικοκυριά που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο ακίνητο στην περιφέρεια που διαβιούν. Η επιδότηση θα αφορά νέες μισθώσεις αλλά και ανανέωση παλαιότερων μισθώσεων. Η επιδότηση θα ανέρχεται σε 70 ευρώ το μήνα ανά άτομο και 220 ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το ποσό θα δίνεται απευθείας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και κατά πληροφορίες θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν θα υπόκειται σε κρατήσεις. Επίσης, αναμένεται να υπάρξει πρόβλεψη για συμψηφισμό οφειλών.

Τέλος, τα μέτρα για τη σίτιση θα αφορούν 300.000 οικογένειες και θα υλοποιηθούν μέσω εκπτωτικών κουπονιών ή άλλο ηλεκτρονικό τρόπο. Θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα των δικαιούχων από κάθε πηγή, ενώ εάν πρόκειται για άνεργους που δεν λαμβάνουν επιδόματα τότε θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωσή τους.

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook