Προβολή της ταινίας «Viva Cuba» από τον σύλλογο «Φίλοι των Γραμμάτων»

προβολή-της-ταινίας-viva-cuba-από-τον-σύλλο-214703

big-viva_cubaΟ πολιτιστικός σύλλογος: «Οι Φίλοι των Γραμμάτων» ξεκινώντας τον β’ κύκλο των προβολών στα πλαίσια του ιδιαίτερα ποιοτικού, προοδευτικού και ενδιαφέροντος κινηματογραφικού αφιερώματος στη Λατινική Αμερική με τίτλο»Έρωτας και Επανάσταση στην Πατρίδα του Σιμόν Μπολιβάρ» (β΄κύκλος) παρουσιάζει την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 σε συνεργασία με τη New Star την κοινωνική ταινία του Χουάν Κάρλος Κρεμάτα Μαλμπέρτι: «Viva Cuba» (2005). Η προβολή θα γίνει στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23, Χανιά) στις 8.00 μ.μ.

Λίγα λόγια για την ταινία: Ο Jorgito με τη Malu είναι δυο μικρά γειτονόπουλα σε μια γειτονιά της Αβάνας. Παρόλο που προέρχονται από διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, έχουν ορκιστεί ο ένας στον άλλον αιώνια φιλία. Όταν λοιπόν η ιδιαίτερη σχέση τους μπαίνει σε κίνδυνο εξαιτίας της αυταρχικότητας και των προκαταλήψεων των «μεγάλων», οι δύο μικροί φίλοι θα το σκάσουν μαζί από το σπίτι, προς αναζήτηση της μοναδικής λύσης, η οποία βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Κούβας! Το Viva Cuba είναι ένα παιδικό road movie. Η προσπάθεια των δύο παιδιών να σώσουν την αγάπη τους θυμίζει έντονα το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Στην ταινία θίγονται θέματα όπως η ταξική διάκριση και η μετανάστευση, αλλά και για την επιθυμία πολλών Kουβανών να μεταναστεύσουν, στη σύγχρονη Κούβα. «Το Viva Cuba είναι ένα τραγούδι για την ελπίδα», όπως τόνισε ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Χωρίς αμφιβολία, η δουλειά του Cremata Malberti με δυο οκτάχρονους πρωταγωνιστές δεν ήταν εύκολη υπόθεση, μα ο Κουβανός σκηνοθέτης κατάφερε να αποσπάσει από τους ηθοποιούς του τη φυσικότητα και τη φρεσκάδα που ήταν απαραίτητη, ώστε η ταινία να βλέπεται ευχάριστα. Ωστόσο, είναι δύο σημεία – ένα προφανές και ένα υπόγειο- τα οποία ξεχωρίζουν το Viva Cuba από τις οικογενειακές ταινίες που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά κανάλια τα κυριακάτικα μεσημέρια: η απαράμιλλη (και άγνωστη στους πολλούς) άγρια ομορφιά του κουβανέζικου τοπίου από τη μια, και από την άλλη το λεπτό, σχεδόν αδιόρατο σχόλιο του σκηνοθέτη πάνω στον υποσυνείδητο ερωτισμό που υποβόσκει στη σχέση των δυο μικρών παιδιών.

Σκηνοθέτης: Juan Carlos Cremata Malberti

Παραγωγή: Γαλλία – Κούβα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ταραού Μπροτσέ, Μίλο Αβιλα, Χιμένεζ Ρονγτρίγκεζ, Βεγκς Αλαμάρ, Λεντέσμα Αλμπέρτο.

Είδος ταινίας: Κοινωνική

Διάρκεια: 80 λεπτά

Βραβείο Ecran Junior, για την καλύτερη παιδική ταινία, στο φεστιβάλ Καννών.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook