Προβληματισμοί και προσδοκίες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει Eurogroup

προβληματισμοί-και-προσδοκίες-στο-πο-542923

Στη Βουλή συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξεταστούν τα τελευταία δεδομένα εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια σε σχέση με την τροπή που μπορεί να πάρει το Eurogroup της 15ης Ιουνίου για την υπόθεση του χρέους.

Όπως γράφει το Έθνος, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Αθήνα αναμένει καθαρή λύση για το χρέος, ώστε να προχωρήσει η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Το Μαξίμου σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς εξετάζει όλες τις επιλογές που θα οδηγήσουν σε λύση χωρίς αστερίσκους. Δεν αποκλείεται, πάντως, η λύση να μετατεθεί για τις 22 Ιουνίου, στη Σύνοδο Κορυφής.

Νωρίτερα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Τσίπρας είχε επαναλάβει ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο δεσμεύσεων της και τώρα καθήκον των δανειστών είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Ελλάδα -διεμήνυσε- θα κάνει δεκτή μονάχα μία λύση που θα εγγυάται την έξοδο στις αγορές και θα σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών. Από ένα άλλο βήμα, αυτό του Economist, ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε σαφήνεια για το ζήτημα του χρέους.

«Δεν εννοούμε ότι πρέπει να ληφθούν αυτά τα μέτρα τώρα» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι «ένα μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί και ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος εφαρμόζονται, καθώς και ικανοποιητική σαφήνεια για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, προκειμένου να μπει η Ελλάδα σε ένα δρόμο βιωσιμότητας του χρέους».

Ο υπουργός παραλλήλισε τον εαυτό του με προπονητή ποδοσφαίρου που δεν γνωρίζει στα πόσα μέτρα είναι το τέρμα, καλώντας την ΕΚΤ να είναι επίσης ξεκάθαρη με την Ελλάδα και αν αυτά που έχει εφαρμόσει είναι αρκετά για να γίνει το χρέος βιώσιμο.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook