Πρεμιέρα στην Ερμιονίδα για τον ΑΟΧ | Έγινε η κλήρωση της Football League

πρεμιέρα-στην-ερμιονίδα-για-τον-αοχ-έγ-141470

aox partyΚλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Football League πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το νέο πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου αν και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Football League ζήτησε από τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής Σπύρο Καλογιάννη, να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα την συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της μικρής χορηγίας του ΟΠΑΠ.

Στην 1η αγωνιστική η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο ενώ στην αντίστοιχη αγωνιστική του Βορείου Όμίλου ξεχωρίζουν οι αγώνες ΑΕΛ – Απόλλων 1926 και Πιερικός – Ηρακλής.

Ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου ενώ ο δεύτερος γύρος θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν στις 5 Απριλίου και θα τελειώσουν στις 7 Ιουνίου.

Μετά την αποχώρηση του Άρη και της Δόξα Δράμας σε κάθε όμιλο θα συμμετέχουν 13 ομάδες. Σύμφωνα με τη προκήρυξη, δύο ομάδες θα πάρουν την άνοδο και 12 ομάδες (έξι από κάθε όμιλο) θα υποβιβαστούν στη Γ΄Εθνική.

Νότιος Όμιλος: ΑΕΚ, Άλιμος, Απόλλων Σμύρνης, Αχαρναϊκός, Επισκοπή, Ερμιονίδα, Ηρακλής Ψαχνών, Καλλιθέα, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανηλειακός, Φωστήρας, Χανιά.

Βόρειος Όμιλος: Αγροτικός Αστέρας, ΑΕΛ, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων 1926, Εθνικός Γαζώρου, Ζάκυνθος, Ηρακλής, Λαμία, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Τύρναβος, Φωκικός.

Καλογιάννης: «Θέλουμε αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Ο Σπύρος Καλογιάννης, στην ομιλία του πριν την κλήρωση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φετινή χρονιά είναι η δυσκολότερη όλων. Θέλουμε ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γι΄αυτό αποφασίσαμε να γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ, όμως με τον ΟΠΑΠ δεν έχουμε υπογράψει ακόμα.

Γνωρίζουμε ότι τα κριτήρια είναι αυστηρά, όμως ευελπιστούμε σε λύση, γιατί οι ομάδες έχουν συμπιέσει αφάνταστα το κόστος λειτουργίας. Στόχος είναι ένα προϊον αξιόπιστο και ανταγωνιστικό. Πρέπει να πάρουμε μέτρα για την προστασία των ομάδων, των ποδοσφαιριστών, των παραγόντων.

Θα γίνουν άμεσα συναντήσεις με τους αρχηγούς και τους προπονητές, ώστε να βοηθήσουν όλοι να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας. Θα γίνει επαφή και με την πολιτική ηγεσία πριν την έναρξη της σεζόν, γιατί αυτή η χρονιά αναμένεται πιο δύσκολη οικονομικά».

Νότιος Όμιλος

1η αγωνιστική

Ηρακλής Ψαχνών – Καλλιθέα

Άλιμος – Πανηλειακός

Επισκοπή – Αχαρναϊκός

Παναιγιάλειος – ΑΕΚ

Ερμιονίδα – Χανιά

Απόλλων Σμύρνης – Φωστήρας

Ρεπό: Παναχαϊκή

 

Βόρειος Όμιλος

1η αγωνιστική

Λαμία – Αγροτικός Αστέρας

ΑΕΛ – Απόλλων 1926

Εθνικός Γαζώρου – Αιγινιακός

Πιερικός – Ηρακλής

Αναγ. Καρδίτσας – Τύρναβος

Ολυμπιακός Βόλου – Ζάκυνθος

Ρεπό: Φωκικός

Πηγή: sport24.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook