«Πράσινο φως» για λειτουργία των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές

πράσινο-φως-για-λειτουργία-των-μικρ-78570

ermou570Σήμερα κατατίθεται στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Κανόνες Ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών». Το νέο νομοσχέδιο δίνει το «πράσινο φώς» στα μικρά καταστήματα ώστε να επιτρέπεται η λειτουργία τους όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το σχέδιο νόμου δίνει το δικαίωμα στα καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. να λειτουργούν και τις 52 Κυριακές του χρόνου. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα αλλά και όσα μικρά κατάστημα ανήκουν σε «αλυσίδες» (franchise).

Επιπλέον αναμένεται διάταξη για άνοιγμα όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές κάθε χρόνο κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα και των Χριστουγέννων, καθώς και στις εκπτώσεις.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου όπου έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με την σχετική διάταξη περί αύξησης ημερών λειτουργίας των καταστημάτων. Δείχνουν ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί στην πιθανότητα να «ανοίξει η αγορά για τις μικρές επιχειρήσεις» μέσω αυτής της ρύθμισης. Αντιθέτως υποστηρίζουν πως θα αποτελέσει άλλο ένα λόγο που θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών μικρών καταστημάτων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «η ρύθμιση προβλέπει προαιρετικό άνοιγμα και επομένως όσοι έμποροι δεν το επιθυμούν δεν υποχρεώνονται να ανοίξουν τα καταστήματα τους».

Στις  13:00 σήμερα έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού, Αθανάσιου Σκορδά προκειμένου να παρουσιαστούν τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου.

 

Πηγή: koolnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook