Πράσινο φως από το Euro Working Group για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

πράσινο-φως-από-το-euro-working-group-για-την-εκταμίευ-0

Το πράσινο φως για την εκταμίευση 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από την δόση που ήταν συνδεδεμένη με την 3η αξιολόγηση του 3ου ελληνικού προγράμματος διάσωσης έδωσε το Euro Working Group στις Βρυξέλλες.

Οι εκπρόσωποι των 19 Υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέτασαν την εκπλήρωση των δύο τελευταίων προαπαιτούμενων που είχαν απομείνει σε εκκρεμότητα από το eurogroup του Φεβρουαρίου και έκριναν ότι «έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά», σύμφωνα με κοινοτική πηγή.

Αναλυτικά, το EWG θεωρεί εκπληρωμένο το προαπαιτούμενο για την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει καθαρογραφεί.

Σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η σχετική εισήγηση της τρόικας ανέφερε ότι «έχουν ξεκινήσει και έχει αυξηθεί η γεωγραφική κάλυψή τους τις τελευταίες εβδομάδες».

Κατά συνέπεια, οι θεσμοί έδωσαν το «πράσινο φώς» για να ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες των Κρατών Μελών που απαιτούνται για την εκταμίευση και τηρουμένων των προθεσμιών, τα 5,7 δισ. (που αποτελούν το πρώτο τμήμα συνολικής δόσης 6,7 δισ. ευρώ) θα φτάσουν στην Ελλάδα έως τα τέλη Μαρτίου.

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook