Που το πάνε οι Τούρκοι… Σήμερα δικάζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

που-το-πάνε-οι-τούρκοι-σήμερα-δικάζον-659752

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν αρκούν για να τους κρατήσουν στη φυλακή της Τουρκίας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η στάση των Τούρκων.

Σήμερα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα βρεθούν ενώπιον του Τούρκου δικαστή. Κατηγορία για κατασκοπία ούτε ευσταθεί, ούτε και υπάρχει και έτσι όλα δείχνουν πως το θρίλερ θα τελειώσει μέσα στις επόμενες ώρες ή τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο η ελληνική πλευρά είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική, παρά και τις διαβεβαιώσεις που έχουν ληφθεί, όπως όλα δείχνουν από την τουρκική.

Υπάρχουν ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό, καθώς στην περιοχή τα μέτρα που υπάρχουν και στις δυο πλευρές των συνόρων, κάμερες κλπ είναι πολλά και φαίνεται πως υπάρχουν όλα τα δεδομένα στη διάθεση της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς για τα όσα έχουν συμβεί.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά είναι η στάση των Τούρκων. Αυτά τα περιστατικά συνήθως λύνονται σε επίπεδο τοπικού διοικητή. Αυτή τη φορά οι Τούρκοι επέλεξαν να πάνε την υπόθεση ως το δικαστήριο. Αυτό δημιουργεί ερωτήματα.

Οι οικογένειες των δυο στρατιωτικών βρίσκονται στην Αδριανούπολη και τους συμπαραστέκονται ενώ οι ελληνικές προξενικές αρχές παρέχουν όλη τη νομική εκπροσώπηση.

Αυτό που φοβάται τώρα η ελληνική πλευρά είναι η εμμονή στην τυπολατρία από μέρους των Τούρκων με στόχο η διαδικασία αυτή να πάρει χρόνο και να συνεχιστεί η εσωτερική εκμετάλλευση.

Οι δύο Τούρκοι δικηγόροι, που με εντολή του προξενείου της Ελλάδας έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους φέρονται να έχουν διαβεβαιώσεις τις οικογένειες των δυο στρατιωτικών πως δεν φέρουν σημάδια κακομεταχείρισης και πως είναι καλά στην υγεία τους.

Τώρα και με βάση τους χαμηλούς τόνους π[ου έχουν ακολουθηθεί από την επίσημη Τουρκία διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι σήμερα αναμένεται να υπάρξει θετική εξέλιξη, σημειώνεται ωστόσο πως για να γίνει αυτό δεν θα πρέπει να υπάρξει άνωθεν επέμβαση σε αντίθετη κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook