Πουτζντεμόν: Δεν είμαι στις Βρυξέλλες για να ζητήσω πολιτικό άσυλο

πουτζντεμόν-δεν-είμαι-στις-βρυξέλλες-606295

«Δεν είμαι στις Βρυξέλλες για να ζητήσω πολιτικό άσυλο» διαβεβαίωσε ο Κάρλες Πουντζντεμόν μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με περίπου 250 εκπροσώπους ΜΜΕ από όλον τον κόσμο και… οργανωτικό χάος, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της καταλανικής κυβέρνησης μίλησε σε τρεις γλώσσες (καταλανικά, αγγλικά και γαλλικά) για τις προθέσεις του. Τις οποίες ωστόσο δεν ξεκαθάρισε.

Γιατί μπορεί ο ίδιος να διαβεβαίωσε πως ήρθε στις Βρυξέλλες, την «καρδιά της Ευρώπης», για να διεθνοποιήσει το καταλανικό ζήτημα, ωστόσο δεν αρνήθηκε ρητά το ενδεχόμενο να ζητήσει άσυλο στο μέλλον. «Θα μείνω στο Βέλγιο όσο οι συνθήκες το απαιτήσουν», είπε, ασκώντας έντονη κριτική στην Ισπανική κυβέρνηση που «απειλεί μέσω της Δικαιοσύνης και των ποινών για τις οποίες κατηγορούμαι στην Ισπανία».

Συνεπώς, είπε, ο ίδιος και οι πέντε απερχόμενοι υπουργοί του θα μείνουν στις Βρυξέλλες μέχρι να έχουν «επαρκείς βεβαιώσεις για δίκαιη δίκη πίσω στην Ισπανία». Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε ότι θα έχει οποιαδήποτε επιρροή στην εσωτερική πολιτική σκηνή του Βελγίου.

Φήμες λένε ότι η πρώτη πρόθεση του Πουντζντεμόν ήταν να ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο. Ομως ο ίδιος και η ομάδα του δεν έλαβαν επαρκείς διαβεβαιώσεις ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να τελεσφορήσει οπότε… ανέκοψε πρύμναν. Στην συνέντευξη Τύπου, πάντως, ο ίδιος υποστήριξε ότι εξακολουθεί να είναι ο πρωθυπουργός της Καταλανικής περιφέρειας.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook