Πουτίγκα σοκολάτας με τυρί κρέμα και σοκολάτα!

πουτίγκα-σοκολάτας-με-τυρί-κρέμα-και-σ-478911

Παραλλαγή του παραδοσιακού γλυκού της Βρετανίας.

Συστατικά
  • 120 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 αυγά
  • 1 ασπράδι αυγό
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. βούτυρο, χοντροκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σος σοκολάτας

  • 180 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

  • τριμμένη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • ξηροί καρποί
  • 50 γρ. φυστίκι Αιγίνης

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αυγών.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Ανακατεύουμε το ασπράδι αυγών με μία πρέζα αλάτι σε ένα άλλο μπολ να αφρατέψουν (1-2 λεπτά) και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γυαλιστερό (1-2 λεπτά), και έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. διάμετρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσέχουμε το τηγάνι μας να χωράει στο φούρνο και να μην έχει πλαστική λαβή.

Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει γύρω από τις άκρες (2-3 λεπτά).

Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το κέντρο να γίνει σφιχτό (3-4 λεπτά).

Για τη σος σοκολάτας

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να αναμειχθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε στη πουτίγκα μας και τη σερβίρουμε ζεστή με παγωτό από πάνω, πασπαλισμένο με τριμμένη σοκολάτα, ξύσμα πορτοκαλιού και φυστίκια Αιγίνης.

Πηγή: akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook