Ποσό 10 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ

ποσό-10-εκ-ευρώ-για-παρεμβάσεις-στα-επικ-10467

boakΤην εξασφάλιση ποσού 10 εκ. ευρώ για τον Βόρειο Οδικό Άξονα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης πριν από λίγο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης το κονδύλι εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το αργότερο εντός διμήνου θα γίνει η δημοπράτηση του έργου που θα αφορά οδικές παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε, ενημερώνοντας το σώμα, ότι αν και η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει αρμοδιότητα εκτέλεσης έργων στον ΒΟΑΚ, με την συνεργασία του αρμόδιου Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη-τον οποίο και ευχαρίστησε- διασφαλίστηκε το ποσό των 10 εκ. ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το έργο με μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο σε τυχόν ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων

Την έντονη αντίθεση του στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην τοποθέτηση του για το θέμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι η το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου έχει χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ με 110 εκ. ευρώ, και κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης αντιβαίνει στους κανόνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα,  ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για το αεροδρόμιο Χανίων θα ζητηθούν πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Κώστα Λαμπρινού

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης όταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης αναφερόμενος στην πρόσφατη απώλεια του Κώστα Λαμπρινού και στο σημαντικό έργο που επιτέλεσε, κάλεσε το Σώμα να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του. Μάλιστα η θέση του Κώστα Λαμπρινού έμεινε συμβολικά κενή, με ένα τριαντάφυλλο πάνω στο έδρανο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook