Πολιτική παρέμβαση Στουρνάρα: H ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό

πολιτική-παρέμβαση-στουρνάρα-h-ρευστό-99953

stournaras-660_35Πολιτική παρέμβαση υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας έκανε πριν από λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο ίδιος μιλώντας σε εκδήλωση προς τιμήν του Ξ. Ζολώτα, ζήτησε από τους βουλευτές να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο και άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα, στις αποφάσεις τους.

Προηγουμένως είχε διαπιστώσει ότι «η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις», ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό και ο κίνδυνος ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά και ο κίνδυνος μίας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος».

Ό ίδιος επεσήμανε ότι από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών γνωρίζει το τεράστιο βάρος της νομοθετικής προσαρμογής στις νέες συνθήκες που σήκωσαν οι Έλληνες βουλευτές.

«Με το θάρρος της προσωπικής γνωριμίας με κάθε ένα εξ αυτών, αλλά και της στήριξης που μου παρείχαν στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω και να τους ζητήσω να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο στις αποφάσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ.

Επίσης απεύθυνε μήνυμα στα πολιτικά κόμματα τα οποία όπως είπε «πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ευημερήσει μόνο ως μέλος της Ευρωζώνης και της Ε.Ε» καλώντας τα να συνεννοηθούν «ώστε να προχωρήσουν οι λίγες ακόμα μεταρρυθμίσεις που απομένουν ώστε να δέσουν με τρόπο που δεν επιτρέπει οπισθοδρόμηση, τόσο η δημοσιονομική σταθερότητα όσο και η οικονομική ανάπτυξη».

«Πράττοντας έτσι – συνέχισε ο κ. Στουρνάρας – θα αφοπλίσουν με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο εκείνους τους αμετανόητους παράγοντες που ουδέποτε παραιτήθηκαν από την ιδέα να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα είτε ως αποδιοπομπαίο τράγο είτε ως Ιφιγένεια για τον παραδειγματισμό των κρατών μελών της περιφέρειας της ζώνης του ευρώ».

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook