Πολιτική εξόρμηση για τη «δημοκρατική ανατροπή» ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ

πολιτική-εξόρμηση-για-τη-δημοκρατικ-169557

tsipras_deth2«Μεγάλη εξόρμηση» προς τον ελληνικό λαό μέσα από σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών, που θα υλοποιηθούν, όπως λένε στελέχη του, το προσεχές διάστημα, σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει «να ενισχυθεί η συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που διεκδικούν τη δημοκρατική ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης Σαμαράς και της καταστροφικής πολιτικής χάριν της εναλλακτικής κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην Κουμουνδούρου διαβλέπουν ότι μετά τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά προς την Άνγκελα Μέρκελ για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και τα κρούσματα κινδυνολογίας από τη ΝΔ, που φανερώνουν σημάδια κατάρρευσης, όπως επισημαίνεται, ανοίγει ο δρόμος για ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις, που μπορούν να οδηγήσουν στην εκλογική νίκη, ακόμη και στην αυτοδυναμία.

Στελέχη του κόμματος «τη στιγμή που αποδεικνύονται περίτρανα τα αδιέξοδα της μερκελικής λιτότητας (αποπληθωρισμός, ύφεση και υψηλή ανεργία στην Ευρώπη) και η πολιτική αυτή αμφισβητείται ευθέως ακόμη και από θεσμικούς παράγοντες όπως ο πρόεδρος της ΕΚΤ ή από ισχυρά κράτη όπως η Ιταλία και η Γαλλία ή από συνέδρια οικονομολόγων με νόμπελ, ο Α. Σαμαράς  επιμένει να εμφανιζεται ως πιστός μερκελιστής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει απομωνωθεί κοινωνικά μπροστά σε μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και της εναλλακτικής κυβερνητικής του πρότασης.

Η εκτίμηση των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχει κινητικότητα από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας προς τη ριζοσπαστική αριστερή, κάτι που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις αλλά και στην εικόνα που εισπράττουν τα στελέχη.

Με δεδομένο ότι σε ηγετικούς κύκλους της Κουμουνδούρου υπάρχει η εκτίμηση ότι οι εκλογές μπορεί να επισπευστούν, ακόμη και για τον Νοέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει γρήγορα αυτή την δυναμική και να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο.

Ήδη έχουν ξεκινήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα συνεχιστούν, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται η διοργάνωση 13 περιφερειακών συνδυασκέψεων όπου θα συζητηθεί και συγκεκριμενοποιηθεί ανά περιφέρεια, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι πτυχές που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, όσο και άλλες, όπως εκείνες που αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook