Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Να μην κλιμακώνει την αντιπαράθεση η γερμανική πλευρά

πολιτική-γραμματεία-συριζα-να-μην-κλι-506174

Να συμβάλλει εποικοδομητικά για λύση οριστικής υπέρβασης της κρίσης και να μην κλιμακώνει την αντιπαράθεση με διαρροές και λεκτικές προκλήσεις, καλεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της τη γερμανική πλευρά.

Επαναλαμβάνει τη στήριξη στη στρατηγική της κυβέρνησης για καθαρή λύση στο χρέος και τη θέση να μην εφαρμοστεί το μίγμα πολιτικής που το Ταμείο απαίτησε στην τελευταία διαπραγμάτευση εφόσον δεν υπάρξει απόφαση για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ευκαιρία που δημιουργείται από το θετικό μομέντουμ της οικονομίας για οριστική υπέρβαση της κρίσης, δεν πρέπει να χαθεί και τονίζει ότι τώρα είναι η σειρά των δανειστών μας να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Κάνει λόγο για ηθική και νομική υποχρέωση των εταίρων να δρομολογήσουν τις αναγκαίες αποφάσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για εμπέδωση της σταθερότητας, δυναμική και μη αντιστρέψιμη ανάκαμψη και για έξοδο στις αγορές, το συντομότερο δυνατό, με βιώσιμούς όρους για τη χώρα μας.

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις από την πλευρά της διοίκησης του ΔΝΤ «που επιχειρούν να προεξοφλήσουν την μετάθεση των αποφάσεων, τόσο για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, όσο και για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα» σχολιάζεται ότι δεν συνιστούν θετική συνεισφορά στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας έντιμης και κοινά αποδεκτής λύσης.

«Γίνεται για μια ακόμα φορά φανερό, ότι το ΔΝΤ, όσο κι αν θέλει να πείσει για το αντίθετο, απαιτεί μόνο την υλοποίηση «μεταρρυθμίσεων» λιτότητας, ενώ υποχωρεί άτακτα κάθε φορά που έρχεται η στιγμή να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους. Πρόκειται για μια θέση που αν διατηρηθεί ως το τέλος, θα επιφέρει άλλο ένα καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία του» αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σε κάθε περίπτωση όπως τονίζει ανεξάρτητα από τη στάση του ΔΝΤ, η ώρα των αποφάσεων έχει έρθει για την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα και το ίδιο περιμένει να κάνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Μια διέξοδος καθαρής λύσης για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο με βάση τις αναλύσεις όλων των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ, δεν θα αποτελεί νίκη ελληνική, αλλά νίκη ευρωπαϊκή» σημειώνει.

Ακόμα, καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τοποθετηθούν με σαφήνεια για τη ρύθμιση του χρέους, όπως και για την ευθύνη των εταίρων να εκπληρώσουν το χρέος τους απέναντι στην Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία του κυβερνητικού έργου, οι μεγάλες στρατηγικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις για την αναπτυξιακή στρατηγική,η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και η Συνταγματική μεταρρύθμιση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook