Πολάκης: «Που τα πήγατε λαμόγια;» – Βρέθηκε το περιβόητο έλλειμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ από ορκωτούς λογιστές

πολάκης-που-τα-πήγατε-λαμόγια-βρέ-738809

Τους επίμονους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη για το έλλειμμα 90 εκατομμυρίων του ΚΕΕΛΠΝΟ δικαιώνει η έκθεση των ορκωτών λογιστών που εξέτασαν την υπόθεση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολίασε καυστικά την είδηση για ακόμη μία φορά, απευθυνόμενος στα «λαμόγια»:

Η είδηση:

Δαπάνες ειδικού σκοπού ύψους 87,1 εκατ. ευρώ που δεν αναγράφονταν στους απολογισμούς των ετών 2010-2013 του ΚΕΕΛΠΝΟ, εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές που ερεύνησαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας, οι δαπάνες αυτές «ανακαλύφθηκαν» προ διημέρου μέσα από την έκθεση Πολύζου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους, ανέφεραν πως μεταξύ των δαπανών ειδικού σκοπού «βρήκαν» 30 εκατ. ευρώ το 2010 ευρώ που σχετίζονται με τα εμβόλια για τη γρίπη, αλλά και 10 εκατ. ευρώ στον ΟΚΑΝΑ για δαπάνες πληρωμών κι άλλα, επίσης το 2010. Επεσήμαναν δε, πως οι απολογισμοί που πήραν στα χέρια τους είχαν κενά, καθώς δεν είναι γνωστό ποιοι είναι οι πόροι χρηματοδότησης αυτών των δαπανών.

Οι ορκωτοί λογιστές οι οποίοι είχαν κληθεί προκειμένου να παράσχουν διευκρινήσεις επί της Έκθεσης Πραγματογνωμοσύνης που συνέταξαν, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών υποστήριξαν πως αποτελεί λογιστική διαφορά το έλλειμμα περίπου 90 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατήγγειλε προ μηνών στην ίδια επιτροπή ο Παύλος Πολάκης.

«Τα 90 εκατ. ευρώ για μας είναι λογιστική διαφορά και όχι έλλειμμα, εμείς δεν μιλάμε για ελλείμματα αλλά για λογιστικές διαφορές», επέμειναν «Εγώ δεν μίλησα ποτέ για έλλειμμα, πάντα έλεγα για διαφορά», σχολίασε μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης. Πηγή: cnn.gr

One thought on “Πολάκης: «Που τα πήγατε λαμόγια;» – Βρέθηκε το περιβόητο έλλειμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ από ορκωτούς λογιστές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook