Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε όταν ξεπαγώνουμε κοτόπουλο

ποιο-είναι-το-λάθος-που-κάνουμε-όταν-ξε-638305

Όταν θέλουμε να προετοιμάσουμε το κατεψυγμένο κοτόπουλο για μαγείρεμα απαγορεύεται ρητά να κάνουμε το εξής: να το ξεπαγώσουμε σε καυτό νερό.

Αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε τη ρύθμιση για το ξεπάγωμα του κρέατος,διαφορετικά πρέπει να το αφήσουμε να ξεπαγώσει όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Άλλος τρόπος για να το ξεπαγώσουμε είναι να το τοποθετήσουμε σε κρύο νερό, το οποίο θα πρέπει να αλλάζουμε κάθε μισή ώρα.

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό νερό απαγορεύεται γιατί έτσι ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σημαντικό, επίσης, είναι να προσέχουμε να μην βάλουμε στην κατάψυξη το κοτόπουλο που έχουμε ξεπαγώσει.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook