Ποιος (ξε)πούλησε και ποιος αγόρασε το Αεροδρόμιο Χανίων τελικά;

ποιος-ξεπούλησε-και-ποιος-αγόρασε-το-α-679233

Ξεκινάω με το εύκολο… Προφανώς, δεν πούλησε η Fraport τα αεροδρόμια της χώρας, η Fraport τα αγόρασε. Σίγουρα είναι βολικό να τους «πυροβολεί» κανείς: Είναι και «Γερμανοί», είναι και λίγο… «χαμένοι στη μετάφραση», τα χουν κάνει και «θάλασσα» μέχρι στιγμής με το Αεροδρόμιο Χανίων, οπότε αναμενόμενα τα «πυρά»…

Πάμε τώρα στο δύσκολο: Ποιος το πούλησε τελικά;

Θα μου πεις, το λέει και το πλακάτ που κρατούσε χθες η διαδηλώτρια έξω απ’ το «Σαμαριά»: Ο Πολάκης και το παρεάκι του που ενώ θα ξάπλωναν στον αεροδιάδρομο για να εμποδίσουν τον «κατακτητή» τελικά έβαλαν φαρδιές – πλατιές τις υπογραφές τους…

Ήξερε άραγε ο Πολάκης, ο Δήμαρχος Σφακίων και υποψήφιος βουλευτής Χανίων πως μιλάμε για μια ιστορία… παλιά και δεμένη πολύ καλά; Μια ιστορία 10ετίας που ήθελαν να μας την παρουσιάσουν σαν καινούρια;

Εμείς πάντως, το μάθαμε χθες με τον πλέον επίσημο τρόπο (φωτογραφία). Από τον διευθυντή τους, τον Αλεξάντρ Τσινέλ. 

Το deal προετοιμαζόταν από το 2006! (κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα)

Από την εποχή των παχέων αγελάδων, τότε που στην Ελλάδα είχαμε λεφτά και ανάπτυξη και κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία είχε στρατηγική επιλογή τις ιδιωτικοποιήσεις. Τότε έμαθαν στην Fraport πως η Ελλάδα ετοιμαζόταν να πουλήσει τα αεροδρόμια και ήρθαν σε επαφή με τον όμιλο Κοπελούζου για να στήσουν την Fraport Greece, όπως και έκαναν.

Τα χρόνια πέρασαν, η δουλειά δεν έκλεισε, βγήκε ο Γιώργος (λεφτά υπάρχουν) μετά ο Αντώνης (θα σκίσω τα μνημόνια) και η συνέχεια γνωστή. Και τέλος, ο Αλέξης (με έναν νόμο και ένα άρθρο) να αποτελειώσει τη δουλειά.

Φυσικά, στο μεταξύ, οι όροι του διαλόγου είχαν αλλάξει, αφού ο πωλητής πλέον έγινε «δανειο-εξαρτώμενος» και ο αγοραστής «δανειστής».

Προφανώς δεν υπήρχε κανένα περιθώριο να αλλάξει «ούτε κόμμα» στη σύμβαση (όχι με Ελλάδα εντός Ε.Ε. τουλάχιστον).

Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε γιατί το μπαλάκι πλέον είναι στο δικό μας γήπεδο.

Και φάνηκε ότι όχι μόνο Plan b δεν υπάρχει αλλά ούτε καν… Plan a, αφού η αποχώρηση της Ryanair, αποκάλυψε τι πραγματικά είμαστε: ένα υπέροχο μέρος στη μέση της θάλασσας με ωραίο καιρό, όπου κανείς δεν θα ζοριστεί για να έρθει, εάν δεν βρει ελκυστικά αεροπορικά εισιτήρια.

Η μονοκαλλιέργεια «ήλιος και θάλασσα» πέθανε. Και είναι ευθύνη όλων μας, φορέων και κοινωνίας να φτιάξουμε το brand name «Χανιά» με άλλους όρους.

Ποιος Δήμος όμως να το κάνει αυτό και ποια Περιφέρεια, όταν δεν έχουν καν μια καθαρή θέση;

Ένας αντιπεριφερειάρχης μέσα, να θέτει ερωτήματα κι ένας στο γραφείο του, να λέει σιγά μην πάω, ας έρθουν αυτοί.

Κι η Δημοτική Αρχή, τρεις μέσα ν’ ακούνε τους Γερμανούς, ένας έξω να κρατάει το πανό των διαδηλωτών, μια αντιδήμαρχος να «ξερνάει» μέσω facebook, κι ένας αντιδήμαρχος, άσχετος με το θέμα, να στέλνει e-mail με σχέδια τουρισμού!!!

Περαστικά μας…

ΖΑΡΠ…

8 thoughts on “Ποιος (ξε)πούλησε και ποιος αγόρασε το Αεροδρόμιο Χανίων τελικά;

  1. Τι μας λες ρε Δημήτρη; Επειδή κάποιος έφτιαξε μια εταιρεία το 2006 πάει να πει πως η ιστορία ήταν «δεμένη»; Όχι βέβαια. Και αφού ήταν τόσο οργανωμένοι, γιατί κατέληξε να γίνει το πρωτοφανές, δηλ. ο πωλητής να υποχρεώνει τα τραπεζικά ιδρύματα που έχει υπό τον έλεγχό του να δανείσουν τον αγοραστή γιατί κανείς άλλος δεν του έδινε λεφτά, γιατί ο αγοραστής δεν είχε κεφάλαια ούτε για την αγορά νερών; Ή ότι πίεσε να κάνει η Ε.Ε. τα στραβά μάτια – αφού πρόκειται περί πολιτικής απόφασης – για τις περιπτώσεις των Χανίων και της Θεσσαλονίκης των οποίων η ανακατασκευή γίνεται με κοινοτικά κονδύλια και επομένως ΔΕΝ έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν; Για τους κυρίους Πολάκη και Σταθάκη δεν θα σχολιάσω…

  2. Το τρομερο είναι οτι καποιοι ‘επιφανεις’ των Χανιων ιδιοκτητες πανδοχειων λειτουργούν ως τιμητες….μαλωμενοι με την αλήθεια!!!!!

  3. το αποτέλεσμα της αποχώρησης της RyanAir είναι κατστοφικό και έχουν αρχίσει οι ακυρώσεις. Και στα μικρά καταλύμματα και στα airbnb, Δεν είναι το θέμα να πλουτίζουν μόνο οι 10 μεγάλοι ξενοδόχοι, αλλά να αυξήσουν το εισόδημά τους όλοι οι Χανιώτες μέσω τουρισμού.

  4. Σωστά τα λες φιλε Αντωνη αλλά εδω υπαρχουν ατομα στα Χανια ιδιοκτήτες πανδοχειων που νομιζουν ότι είναι οι Hiltons ελεος με αυτη την μπουρδολογια κοπελια….το ζητημα να υπαρχει οικονομικη ευμαρεια στο τοπο!!!!!Εχουμε πηξει στις φανφαρες και τις προζες!!!!

  5. Δωστε φανφαρα στο λαουτζικο με μανατζερισματα τυπου πτυχιακι μεταπτυχιακό τιτλο και ολα τα σχετικα δικαιολογητικά ωρε γενναιοι επενδυτες….αναμένουμε την ανασταση που ευαγγελιζεστε!!!

  6. Ναι φιλαρακι ετσι… Απαξιωτικα … Πτυχιακι μεταπτυχιακακι…. Κλπ κλπ.

    Ενω οι μαγκε…ςςςςςς …. Απλα τουριστακι ψηφαλακι …. Αρε fraport και μνημονια 400 χρονια χρειαζομαστε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook