Ποιοι πυροβόλησαν τον 52χρονο επιχειρηματία στην Κηφισιά – Ποιες ληστείες μπαίνουν στο μικροσκόπιο

ποιοι-πυροβόλησαν-τον-52χρονο-επιχειρη-673342

Σε έξι ένοπλες ληστείες με… ομηρία των ενοίκων σπιτιών, σε νότια και βόρεια προάστια, αναζητούν εργαστηριακά στοιχεία ταυτοποίησης των επικίνδυνων ληστών του 52χρονου επιχειρηματία, Αλέξανδρου Σταματιάδη, στην Κηφισιά, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για «μετανάστες-ταξιδευτές» ληστές επικίνδυνης συμμορίας, που έχει «έδρα» τη Δυτική Αττική, οι οποίοι κινούνται στον οδικό άξονα της παραλιακής λεωφόρου προς τα νότια προάστια και σε αυτόν της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προς τις βόρειες συνοικίες της πρωτεύουσας, και φέρονται βασικοί ύποπτοι της αιματηρής εισβολής και του σοβαρού τραυματισμού του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά.

Έκκληση για αιμοπετάλια κάνει η οικογένεια του 52χρονου που πυροβολήθηκε στην Κηφισιά

Πρόκειται για πέντε άτομα, που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά εισβάλλουν σε πολυτελείς κατοικίες των νοτίων και βορείων προαστίων, κρατούν ομήρους τους ενοίκους, δεν διστάζουν να βασανίζουν τα θύματά τους προκειμένου να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και να αποκαλύψουν πού έχουν χρήματα και κοσμήματα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο βασικός «πυρήνας» της συμμορίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται να είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ωστόσο υπάρχουν κάποια περιφερειακά μέλη και άλλοι πρόσφατα αποφυλακισμένοι που έχουν συγκροτήσει νέα ληστρική ομάδα «κρούσης», με παρόμοια βίαια χαρακτηριστικά στη δράση της. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση δίνουν βάρος στα αποτελέσματα των αναλύσεων ευρημάτων στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε μία προσπάθεια ταυτοποίησης γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, που πήραν τα συνεργεία της σήμανσης από τους χώρους τέλεσης των ύποπτων ένοπλων ληστειών, με αντίστοιχα ευρήματα από τα ρούχα του 52χρονου επιχειρηματία και τους χώρους της κατοικίας του.

Το… επιχειρησιακό κινητό

Μετά το σοβαρό τραυματισμό του 52χρονου επιχειρηματία, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Γ. Γεννηματάς», οι αρμόδιοι αξιωματικοί, επιχειρούν να ταυτοποιήσουν παρόμοιες επιθέσεις σε βάρος ενοίκων κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συλλέγουν τα στοιχεία από τις άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών, που προέκυψαν από τη «σάρωση» των κλήσεων τα επίμαχα χρονικά διαστήματα στους χώρους τέλεσης των ύποπτων ληστρικών εισβολών, αναζητώντας πιθανά… επιχειρησιακά τηλέφωνα, τα οποία, αν είναι κοινά, αναδεικνύουν τη δράση της ίδιας επικίνδυνης συμμορίας. Στην περίπτωση που προκύψει ένα… τηλέφωνο, αυτό αυτονόητα θα συγκριθεί με τα αντίστοιχα στοιχεία της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου που έχουν αιτηθεί οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για την υπόθεση της αιματηρής εισβολής στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά.

Οι «ύποπτες» εισβολές

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αξιωματικών έχουν μπει έξι περιπτώσεις ληστρικών επιδρομών που έχουν σημειωθεί τον Μάρτιο στα νότια και βόρεια προάστια, με τους δράστες να έχουν κοινά χαρακτηριστικά δράσης, αμφίεσης, οπλισμού και βίαιης συμπεριφοράς.

Η πιο ύποπτη ληστεία σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου 2018 στην οδό Λυτούς στη Βουλιαγμένη, με θύμα μια 43χρονη δικηγόρο, η οποία γύριζε από διασκέδαση. Οι δράστες φαίνεται να παρακολουθούσαν το θύμα τους. Λίγα λεπτά αφότου είχε μπει στο σπίτι, στις 06:00 το πρωί, οι ληστές έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο εσωτερικό του. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν την άτυχη γυναίκα και την πίεσαν να τους αποκαλύψει πού είχε χρήματα. Λίγο αργότερα έφυγαν με λεία 10.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα σημαντικής αξίας.

Χαρακτηριστική είναι και η ληστεία που καταγράφηκε στις 03:00 τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου 2018, όταν τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε μονοκατοικία 54χρονης πρώην συζύγου γνωστού εφοπλιστή, στη Γλυφάδα. Με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν την ίδια, την οικιακή βοηθό και τις δύο κόρες της. Την ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, άρπαξαν 250.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 4.000.000 ευρώ.

Αντίστοιχα ύποπτη για «κοινούς» δράστες με το σοβαρό τραυματισμό του 52χρονου επιχειρηματία είναι και η ένοπλη ληστεία στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στη Βουλιαγμένη, τα ξημερώματα της 30ης Μαρτίου 2018. Δύο δράστες μπήκαν στην 3ώροφη μεζονέτα, στις 04:30, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα του ισογείου της κατοικίας που βρίσκεται στην οδό Θησέως. Φορούσαν κουκούλες και γάντια, ενώ ο ένας από αυτούς κρατούσε πιστόλι. Ακινητοποίησαν τις δύο οικιακές βοηθούς, από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που βρίσκονταν στο ισόγειο. Ο Λευτέρης Πανταζής έλειπε σε περιοδεία στη Λάρισα. Οι ληστές άρπαξαν περίπου 1.000 ευρώ που ανήκαν στις οικιακές βοηθούς και στη συνέχεια ανέβηκαν στους επάνω ορόφους απ’ όπου φαίνεται να άρπαξαν πανάκριβα ρολόγια από την προσωπική συλλογή του τραγουδιστή, η αξία των οποίων φαίνεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Τρεις ακόμη περιπτώσεις αντίστοιχων ληστειών σε σπίτια επιχειρηματιών και βιοτέχνη, στην Κηφισιά και Εκάλη ερευνώνται από τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση της αιματηρής εισβολής.

«Άκυρες» οι κάμερες

Από την αναπαράσταση-αυτοψία στη μονοκατοικία όπου εξελίχθηκε η αιματηρή απόπειρα ληστείας με θύμα τον 52χρονο επιχειρηματία στην Κηφισιά, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής διαπίστωσαν ότι οι δύο δράστες αρχικά είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στη διπλανή κατοικία, όπου διέμενε ο αδερφός του επιχειρηματία. Εντόπισαν ίχνη απόπειρας παραβίασης στην μπαλκονόπορτα του ισογείου, χωρίς να μπορεί να εξηγηθεί γιατί ματαίωσαν την προσπάθειά τους και κινήθηκαν προς το διπλανό σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία.

Αρχικά ήταν αισιόδοξοι ότι οι κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του αδερφού του θύματος θα είχαν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών, ωστόσο με απογοήτευση διαπίστωσαν ότι οι κάμερες απλά μετέφεραν την εικόνα σε μόνιτορ και δεν υπήρχε μηχάνημα καταγραφής της. Η έρευνα σε αυτό το επίπεδο συνεχίζεται σε μία μεγάλη ακτίνα γύρω από την κατοικία του επιχειρηματία, με την ελπίδα εντοπισμού υλικού που θα έχει καταγράψει τους κακοποιούς κατά την προσέγγιση ή πριν από την αιματηρή ληστρική εισβολή.

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook