Ποιοι θα παραστούν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης | «Πρεμιέρα» σήμερα

ποιοι-θα-παραστούν-στο-συνέδριο-της-δη-547599

Ξεκινά σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα διαρκέσει ως την Κυριακή το προγραμματικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Την πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά έχουν αποδεχτεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας -παρά το ότι κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μαξίμου με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε αφήσει ανοικτή την παρουσία του- κλήθηκε, αλλά δε θα παραστεί και θα αντικατασταθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Οι αρχηγοί των κομμάτων, αλλά και οι εκπρόσωποί τους θα μιλήσουν απόψε, όπως και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και οι πρώην πρόεδροι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει αύριο το μεσημέρι.

Το προγραμματικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναμένεται να εξελιχθεί σε βασικό βήμα για την ενοποίηση του λεγόμενου χώρου της Κεντροαριστεράς ή το οριστικό τέλος των προσπαθειών και παρά το ότι δεν είναι ιδρυτικό, αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ενδεικτικά, σε κείμενο που κυκλοφόρησε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κάνει λόγο για την ανάγκη εκλογής αρχηγού από τη βάση και διεξαγωγή Ιδρυτικού Συνεδρίου (χωρίς ποσοστώσεις) νέου φορέα το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook