Ποιοι βουλευτές ζητούν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλογές; Δες εδώ

ποιοι-βουλευτές-ζητούν-εκλογή-προέδρ-179252

vouliΚλιμακώνονται οι ζυμώσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή την φορά, η πρωτοβουλία ανήκει σε δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που συνέταξαν κείμενο με το οποίο ζητούν (στη βάση προηγούμενου κειμένου που κατατέθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ) την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή που θα στέλνει το μήνυμα μίας «συναινετικής διαδικασίας» προς τους εταίρους μας και τις αγορές και τη συμφωνία για ορατό χρονοδιάγραμμα πορείας προς εθνικές εκλογές μέσα στο 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο φέρει ήδη τις υπογραφές των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα και Θωμά Ψύρρα, ενώ ήδη έχει διατεθεί προς υπογραφή σε ανεξάρτητους βουλευτές και άλλους από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι με αυτό συντάσσονται οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου και Χρήστος Αηδόνης, ενώ θετικά φέρονται να διάκεινται οι Μαρία Ρεπούση, ο Πάρις Μουτσινάς, ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Γιάννης Κουράκος και ο Μίμης Ανδρουλάκης, χωρίς κανείς να μπορεί να πει ως αυτή την στιγμή κατά πόσον θα το υπογράψουν κιόλας.

Επαφές γίνονται και με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πολλούς να θυμίζουν την θετική στάση του Δημήτρη Κρεμαστινού και του Νίκου Σηφουνάκη στην πρόταση Λυκούδη που μεταξύ άλλων μιλούσε για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προ μηνών, στη συζήτηση επί της πρότασης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Το κείμενο, εφόσον συμπληρωθεί από τις υπογραφές, θα κατατεθεί ως πρόταση στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, εντός των επόμενων ημερών, πιθανώς και σήμερα Παρασκευή.

Δείτε το έγγραφο της επιστολής:vouli

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook