Ποιοι από το δήμο Χανίων δεν θέλουν να λειτουργήσει εκκλησιαστικός παιδικός σταθμός στην Ευαγγελίστρια της Χαλέπας;

ποιοι-από-το-δήμο-χανίων-δεν-θέλουν-να-λ-69357

paidikos2Όλες τις πιθανές και απίθανες μεθοδεύσεις μετέρχεται ο δήμος Χανίων  μέσω των υπηρεσιών του προκείμενου να μην εκδώσει τη σχετική άδεια λειτουργίας για τον πρώτο Εκκλησιαστικό παιδικό σταθμό στην Κρήτη οποίος θα στεγαστεί στο ενοριακό κέντρο της εκκλησίας της Ευαγγελίστριας  Χαλέπας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο zarpa.gr όταν διαπιστώθηκε η ανάγκη πως κάτι έπρεπε να γίνει για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που οι γονείς του δεν έχουν την δυνατότητα να τα στείλουν σε ιδιωτικούς σταθμούς, αποφασίστηκε η δημιουργία του σταθμού.

paidikos1

Παρά τις διαβεβαιώσεις ακόμα και του ίδιου του Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη  πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την έκδοση της άδειας, εντούτοις κι ενώ όλα ήταν έτοιμα, η αντιμετώπιση από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες καταδείκνυε πως κάποιοι δεν επιθυμούσαν να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός:

Ιδού πως αντιμετώπισαν το θέμα οι υπηρεσίες του δήμου Χανίων, σύμφωνα με τα όσα μας καταγγέλλονται

«Στην αρχή το πρόβλημα λέει ήταν ότι ήταν υπόγειος ο χώρος.. αφού ξεπεράσαμε αυτό το θέμα διότι δεν είναι υπόγειο!! Αλλά και να ήταν η νομοθεσία δεν αναφέρει πουθενά ότι απαγορεύεται σε υπόγειο να γίνει παιδικός σταθμός.

Μετά ξαφνικά είχε χαθεί ο φάκελος μας, και λέγανε όλοι στο δήμο ότι « μα αυτοί δεν έχουν καν φάκελο» και ξαφνικά μια μέρα ως εκ του θαύματος βρέθηκε ο φάκελος σε συρτάρι ενός γραφείου.

Μετά ξαφνικά ανακαλύψανε ότι χρειαζόμαστε βεβαίωση από την πολεοδομία ότι ό χώρος αυτός είναι χώρος κύριας χρήσης ενώ τέτοια βεβαίωση δεν χρειάζεται για δύο λόγους:

1ον διότι ο χώρος αυτός έχει τακτοποιηθεί με το νόμο περί αυθαιρέτων 4014. Δεν μπορούν να ζητούν βεβαίωση για ισχύοντα νόμο του κράτους.

2ον η πολεοδομία δεν έχει δικαίωμα να δώσει καμία βεβαίωση και καμία δουλειά δεν έχει με το δικό μας κτήριο, διότι το κτήριο αυτό έχει κτιστεί με απόφαση της ναοδομίας-ΟΔΜΠ, και ΟΧΙ με απόφαση της πολεοδομίας. Οπότε αφού τα είδαν σκούρα τα πράματα τι σκεφτήκανε;;;  στείλανε την πολεοδομία να κάνει, λέει, αυτοψία στο κτήριο.

Τελικά, η πολεοδομία αποφάσισε ότι το κτήριο το δικό μας είναι όλο αυθαίρετο, κηρύσσεται κατεδαφιστέο και επέβαλε πρόστιμα 400.000 ΕΥΡΩ!!»

paidikos3

Τελικά, τι ακριβώς συμβαίνει με τον παιδικό σταθμό της ενορίας της Ευαγγελίστριας στη Χαλέπα;

Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν επιτρέπουν τη λειτουργία του;

Οι κάτοικοι της περιοχής αναμένουν μια υπεύθυνη απάντηση από τους αρμοδίους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook