Ποιοι έκαναν «στάβλο» το Εθνικό Στάδιο Χανίων;

ποιοι-έκαναν-στάβλο-το-εθνικό-στάδι-118028

aloga1

Μην είναι ράντσο στο μακρινό Τέξας, κάποια φάρμα της Αγγλικής υπαίθρου ή έστω… το κέντρο ιππασίας στο Ντερέ του Πλατανιά;

Όχι, είναι το κέντρο των Χανίων, το Εθνικό Στάδιο που λόγω των ημερών έχει -εν μέρει- μετατραπεί σε Χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό πάρκο, στο χώρο γύρω από το παγοδρόμιο που εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί.

aloga7

Ως εδώ περίφημα! Το μικρό χριστουγεννιάτικο «χωριό» γεμίζει χαρά μικρούς και μεγάλους, σκορπώντας μια εορταστική «νότα» στην πόλη.

aloga8

Τα άλογα όμως… από πού κι ως πού;

Μετά από πολλά τηλεφωνήματα ακροατών του SUPER FM που κατήγγειλαν ότι μια ανυπόφορη «σταβλίλα» απλώνεται κάθε βράδυ στο κέντρο της πόλης, βρεθήκαμε στο σημείο και έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι το Εθνικό Στάδιο Χανίων έχει πράγματι μετατραπεί σε… στάβλο.

Και δεν θα το κάναμε θέμα, εάν τα ζωντανά ζώα, πλαισίωναν το Θείο Βρέφος στη φάτνη που έχει στηθεί απέναντι. Αντιθέτως όμως, είναι εκεί για εμπορικό σκοπό, αφού έναντι μικρού αντιτίμου, τα παιδιά μπορούν να τα καβαλήσουν για μια σύντομη βόλτα.

Κι αν τα άλογα… σας φαίνονται γνωστά, είναι επειδή τα βλέπετε κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, να οδηγούν ακούραστα τις άμαξες που ξεναγούν τους επισκέπτες.

aloga101

 

Έχουν άραγε τη σχετική άδεια οι υπεύθυνοι για να τα μεταφέρουν εκεί, στο κέντρο της πόλης και να τα κρατούν στο χώρο που βλέπετε ακόμα και τη νύχτα, με ό,τι αυτό πιθανώς συνεπάγεται και για τα ζώα και για τους περίοικους;

aloga102

aloga10

Προβλέπεται κάτι τέτοιο στο μισθωτήριο συμβόλαιο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Χανίων με τον εκμισθωτή, το οποίο έχει πολύ συγκεκριμένους όρους, βάσει των οποίων και ο Δήμος Χανίων προχώρησε στην έκδοση σχετικής άδειας (ΕΔΩ); Οι κανόνες υγιεινής τηρούνται;

Και γιατί φέτος, οι διαχειριστές του ΕΑΚ, παρέλειψαν να δημοσιοποιήσουν στη «Διαύγεια» το ιδιωτικό συμφωνητικό της παραχώρησης, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια (ΕΔΩ);

 

2 thoughts on “Ποιοι έκαναν «στάβλο» το Εθνικό Στάδιο Χανίων;

  1. Σας πείραξαν τα δυο άλογα! Στο λιμάνι όλο το καλοκαίρι βρομάει . Τα παιδιά μια φορά στο χρόνο μπορούνε να κάνουν βόλτα πάνω στο άλογο και πατίνια .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook