Ποια σημάδια πάνω στον τσακωμό δείχνουν πως σε αγαπά πραγματικά;

ποια-σημάδια-πάνω-στον-τσακωμό-δείχνο-372401

Όλα τα ζευγάρια διαφωνούν πότε πότε. Απλά όσοι έχουν μια πετυχημένη σχέση το κάνουν καλύτερα από τους υπόλοιπους!

«Αντί να επιτίθενται ο ένας στον χαρακτήρα του άλλου, τα ευτυχισμένα ζευγάρια εκφράζουν τα αληθινά τους αισθήματα» λένε οι ψυχοθεραπευτές. Τι άλλο κάνουν; Για να δούμε (να μαθαίνουμε):

1. Δεν αποφεύγουν τον καβγά και λένε ευθέως αυτό που σκέφτονται: «Θα κάνουμε παιδιά;», «Δεν θέλω να μετακομίσουμε!», «Θέλω να βγαίνουμε πιο συχνά»…

2. Έχουν χαμηλούς τόνους. Ακόμα και όταν αρχίζουν μια δύσκολη συζήτηση ξεκινάνε αργά, ανεβάζουν λίγο τόνους και καταλήγουν πάλι αργά και ήπια. Έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν μια μέση λύση.

3. Δεν χρησιμοποιούν βρισιές και σαρκασμό. Ναι, φωνάζουν, κλαίνει, αλλά δεν λένε σκληρά λόγια για να πληγώσουν τον άλλον. Τουλάχιστον όχι χωρίς πραγματικό πολύ σοβαρό λόγο.

4. Ξέρουν πότε να διακόψουν τον τσακωμό ή να τον αναβάλλουν για μια άλλη στιγμή όταν βλέπουν πως η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Γιατί αυτό μπορεί να συμβεί και στα πιο ταιριαστά ζευγάρια.

5. Αναγνωρίζουν το πώς νιώθει ο σύντροφός τους και το ότι μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη για κάτι. Προσπαθούν -ακόμα κι αν δεν το παραδεχτούν- να μπουν στη θέση του και να δουν τι θα έκαναν αν ήταν εκείνος.

6. Δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Περιμένουν αντιδράσεις, εκτιμούν καταστάσεις… Δεν λειτουργούν εν βρασμώ για να μην πουν πράγματα που μπορεί να μετανιώσουν. Κι αν το κάνουν, ξέρουν να ζητούν και συγνώμη αν νιώσουν πως έκαναν λάθος.

7. Δεν ξεχνάνε ποτέ ότι οι δυο τους είναι ομάδα! Ένας τσακωμός δεν τους βρίσκει σε αντίθετα στρατόπεδα για να περάσει του ενός, αλλά προσπαθούν να βρουν την ιδανική λύση για να συνεχίσουν να είναι καλά μεταξύ τους,

8. Έχουν κοινά αποδεκτούς κανόνες για το πώς και γιατί να τσακώνονται. Γιατί ένας τσακωμός δεν γίνεται για να βγει ο ένας σωστός και ο άλλος λάθος αλλά για να βρεθεί μια λύση σε ένα θέμα και το ζευγάρι να νιώθει καλά. Για εκτόνωση… υπάρχει και το τρέξιμο!

One thought on “Ποια σημάδια πάνω στον τσακωμό δείχνουν πως σε αγαπά πραγματικά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook