Ποια είναι η πραγματική σου ηλικία;

ποια-είναι-η-πραγματική-σου-ηλικία-126215

jumpΈνα νέο κομπιουτεράκι υπολογίζει πόσο χρονών είναι πραγματικά το σώμα σου με βάση τη διάθεση διατροφή και την άσκηση (και ίσως να είσαι πιο μεγάλη από όσο νομίζεις). Το τεστ λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως το βάρος, το ύψος, την ένταση της άσκησης, τη χοληστερόλη, τις διατροφικές συνήθειες, τα επίπεδα της ευτυχίας και την κατανάλωση αλκοόλ και μπορεί να αποκαλύψει μια πολύ διαφορετική ηλικία από αυτή που είναι κάποιος πραγματικά. Για παράδειγμα, ένα άτομο 30 ετών μπορεί να έχει την ηλικία ενός 50 όσον αφορά την υγεία, ανάλογα με τον τρόπο ζωής του.

Εκτός όμως από το να υπολογίζει την πραγματική ηλικία του σώματός σου, το Vitality Age Calculator, όπως ονομάζεται, σου δίνει συμβουλές για να μειώσεις την ηλικία. Το τεστ, το οποίο δημιούργησε η PruHealth, βασίζεται σε έναν αλγόριθμο που προέκυψε από την ανάλυση πάνω από 5.000 μελετών σχετικά με τον θάνατο, και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με κορυφαίους ακαδημαϊκούς. Η εικόνα που προκύπτει όμως από τα αποτελέσματα είναι αρκετά ανησυχητική, αφού ένας στους πέντε Βρετανούς (από όσους πήραν μέρος στην έρευνα της Britain’s Healthiest Company) βρέθηκε να έχει οκτώ χρόνια παραπάνω από την κανονική του ηλικία, ενώ ένας στους επτά έχασε επτά χρόνια από τη ζωή του με το να μην ασκείται. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι κύριοι παράγοντες που αυξάνουν την ηλικία του σώματος είναι η έλλειψη άσκησης και το επιπλέον βάρος.

Αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη είναι ότι τα 2/3 των Βρετανών αρνούνται να παραδεχτούν ότι έχουν πρόβλημα, πιστεύοντας ότι έχουν εξαιρετική φυσική κατάσταση, ακόμη κι αν βλέπουν τα ποσοστά κινδύνου. Εξαιτίας αυτής της άρνησης δεν κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωή τους, όπως να κόψουν το τσιγάρο, που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

Πηγή: joytv.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook